3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Şanlıurfalı lider çiftçiler programı tamamlandı

Şanlıurfa’da çiftçi çocuklarını yetiştirmek ve gelecekte bilinçli birer çiftçi olmalarını sağlamak amacıyla GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanlığı, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı, Katılımcı Sulama Yönetimi Geliştirme ve Güçlendirme Derneği (SUDER), Tarımsal Enerji Mekanizasyon Araştırma Vakfı (TEMAV) tarafından düzenlenen ’Lider Çiftçi Yetiştirme Projesi’nin 3. etap kamp programı’ sona erdi. TEMAV’ın Şanlıurfa-Akçakale Karayolu’nun 7. kilometresinde bulunan tesislerinde 12 gün süren kampın sonunda kapanış töreni düzenlendi. Törene, GAP BKİ Şanlıurfa Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, kampı düzenleyen kuruluşların yetkilileri, çiftçi çocukları ve aileleri katıldı.


Törende konuşan Köy Hizmetleri 19. Bölge Müdürü Gaffari Aslan, kamplarda eğitim alan çocuklara seslenerek, "Burada çok güzel şeyler öğrendiniz. Bu öğrendiklerinizle topraklarımıza ve su kaynaklarımıza siz sahip çıkacaksınız" dedi.

GAP BKİ’nin uyguladığı projenin Türkiye geneli için örnek olduğunu belirten GAP Şanlıurfa Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, lider çiftçilerin gelecekte bölge için büyük öneme sahip olduğunu açıkladı. 1995 yılından beri yapılan yatırımlardan faydalanabilmek için bölgesel, ulusal ve uluslararası konularda eğitim çalışmaları yaptıklarını anlatan Açıkgöz, "GAP’ın lokomotifi olan tarım sektöründe bilinçli çiftçiler yetiştirmek üzere Lider Çiftçi Projesi’ni uygulamaya başladık. Çiftçilerimizi çekirdekten yetiştirme anlamında olan bu projeyle bilinçli bir çiftçi toplumu oluşturmayı hedefliyoruz. Dünyadaki gelişmeleri takip eden, en iyi teknolojileri kullanan bir çiftçi istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki insan kaynağı olmadan yapılan yatırımların hiç birinin faydası olmayacaktır" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından kampa katılan çiftçi çocuklarının 12 günde öğrendikleri konularda hazırladıkları gösteriler beğeniyle izlendi. Tören sonunda lider çiftçi olan çocuklara sertifikaları verildi.

iha-ş.urfa
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2004 Cuma 12:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?