5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfalı şoförlere iyi haber

TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Eyüp Cenap Gülpınar, Şanlıurfa trafiğini büyük ölçüde hafifletecek olan yol yapımının Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından onaylandığını söyledi.

Gülpınar, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa Çevre Yolu yapımı programında bulunan Harran, Akçakale ve Viranşehir ilçeleri güzergahlarını birbirine bağlayan yol yapımı için onay çıktığını belirterek, "Şanlıurfa çevre yolu yapım programında, Akçakale otoban bağlantısının bir bölümü olan Akçakale-Harran, Yeni Hal Pazarı ve 30 bin kişilik yeni stadyumunun tüm trafik yükünü çevre yoluna yükleyecek ve ilin şehir içi trafiğini büyük ölçüde hafifletecek olan bu yolun yapımı, gösterdiğimiz gayretlerin neticesinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından onaylandı. Bakanımız tarafından 16 Nisan'da onaylanan karar ile inşaatını yapan firma en kısa zamanda çalışmalara başlayacak ve 2008 yılı sonunda yol tamamlanmış olacaktır" dedi.

Öte yandan Evren Organize Sanayi Bölgesi ile Harran, Akçakale ve Viranşehir ilçeleri güzergahlarını birbirine bağlayacak olan çevre yolu ihalesinin de 18 Nisan'da yapılacağını kaydeden Gülpınar, "İşin süresi içinde bitmesinin yakın takipçisi olacağız. Bu hizmetin gerçekleşmesinde Başbakanımıza olur veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür eder, bu hizmetlerin Şanlıurfa'ya hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 12:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
müslüm karataş IP: 88.226.223.xxx Tarih : 18.04.2008 14:06:50

sayın milletvekilime gösterdiği katkılarından dolayı teşekkür ederim ancak viranşehir,akçakale ve harran ilçelerimizi yanlız değilde bozova yolunada bir el atsalar iki araç yolda yan yana geçemez oldu üstelik şanlıurfa adıyaman illerini bağlayan bir güzergahtır.bu konuyuda ele alsanız vatandaş olarak çok seviniriz görevenizden başarılar dilerim