5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfalılar eve kapandı

Suriye'ye sınır olan Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, çöl sıcaklarının etkisini göstermesi ile birlikte cadde ve sokakların yanı sıra, insanların dinlenmek ve serinlemek için kullandıkları mekanlardan parklar da nasibini aldı.


Akçakale ilçesinde parklar, öğle saatlerinde adeta terk edilmiş bir mekan halini alıyor. Sıcakların güneşte 48 dereceye çıktığı ilçede, parklar adeta terk edilmiş durumda. Yetkililer çöl sıcakların Temmuz ayı sonlarına kadar süreceğini ifade etti.
Akçakale ilçesi A.Selçuk Polat Park İşletmecisi İbrahim Narin, "Aşırı sıcakların bastırması ile birlikte, bir haftadan fazladır gün boyu uğrayan yok. Havaların sıcak olması hem bizi hem de müşteriyi son derece etkilemektedir. Aşırı sıcaklardan dolayı parka uğrayan yok. Bu ay çok sıkıntı çektik. Parka gelmek bir yana, insanlar dışarı çıkmaya korkuyor. Şimdi umudumuz gecelerde. Gece serin olması dolayısı ile müşteri gelebiliyor. Gecelerde olmazsa gündüzleri gelenimiz yok" dedi.
Aşırı çöl sıcaklardan korunmak için dışarı çıkmamak gerektiğini ifade eden Akçakale Devlet Hastanesi dahiliye uzmanlarından Uzman Dr. Feryal Kılıç, "Aşırı sıcaklar en çok yaşlıları, aşırı kilolu vatandaşları, kronik rahatsızlık çekenleri, küçük çocukları ve kalp rahatsızlığı çekenleri etkiler. Özelikle sıcakların bastırdığı saat 10.00 ile 16.00 arası gerek duymadıkça dışarıya çıkmamalarını öneririz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 13:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?