4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Şanlıurfalılar okuyor

ŞANLIURFALILAR OKUYOR

Şanlıurfa Valilisi Nuri Okutan tarafından başlatılan "Işığımı Arıyorum Okuyorum" kampanyasına her kesimden destek yağıyor.

Şanlıurfa'da her gün saat 16.40'ta hayatı durduran daire müdürleri, sağlık çalışanları, esnaf, kıraathaneciler, çaycılar, imamlar, öğretmenler, öğrenciler ve yaşlılar 20 dakikasını kitap okumaya ayırtıyor. Şanlıurfa'yı okumaya yönlendiren Vali Okutan'ın başlatmış olduğu "Işığımı Arıyorum Okuyorum" kampanyası sadece Şanlıurfa merkezde değil bütün ilçeleri olan Siverek, Viranşehir, Akçakale, Suruç, Birecik, Ceylanpınar, Harran, Hilvan, Bozova ve Halfeti olmak üzere bütün belde ve köylerinden de destek yağıyor. Toplantıları okuma saati olan 16.40'a denk gelen kurum müdürleri toplantıyı yarıda keserek 20 dakika boyunca kitap okuyor. Okulda ders gören öğrenciler, dersi yarıda bırakarak öğretmenleri ile kitap okurken, camiye namaz kılmaya gelen yaşlılar ve çocuklar namaz kıldıktan sonra 20 dakikasını kitap okuyarak geçiriyor. Balıklıgöl Yerleşkesinde bulunan Halillurahman Cami İmamı Abdullah Karataş' Vali Nuri Okutan'ın Şanlıurfa'da başlatmış olduğu 'Işığımı Arıyorum, Okuyorum' kampanyasına cami imamları ve din görevlileri adına destek vermeye çalıştıklarını belirterek, "Çocuklarımızı, gençlerimizi, yaşlılarımızı ve kadınlarımızı hiçbir şekilde ayırım yapmadan kitap okuyabileceği kütüphaneler oluşturduk. İnsanlarımızı kitap okumaya davet ediyoruz. Bu davete herkesin icabet etmesini yürekten bekliyoruz. Şanlıurfa halkına yapılacak en büyük destek okumanın bütün güzelliğini önüne sermektir. Biz herkesin kitap okumasını istiyoruz. Çünkü cehaletin getirmiş olduğu felaketi görüyoruz. İnsanın mutlaka eğitime, okumaya ve bilgiye ihtiyacı vardır. Onun için 'Işığımı Arıyorum, Okuyorum' kampanyasına herkesin katılmasını istiyoruz. İnsanlar eve gittiği zaman hiç yoktan 10 dakika bir kitap okumuş olsa, yılda belki kaç kitabı okumuş olacaklar" dedi.

Öte yandan Valilik tarafından tahsis edilen "Şimdi Okuma Zamanı" minibüsü ile yürüyen maskotlar Şanlıurfa'nın çeşitli yerlerinde vatandaşlara broşür dağıtarak Şanlıurfa halkını bilgilendirmeye çalışıyor.

ŞANLIURFALILAR OKUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 10:21:04
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 12:39:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?