5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfalılar Paris Hilton'u istiyor

Kosifler Grubu'nun Şanlıurfa'da Hilton Oteli yaptıracağı haberi Şanlıurfalıları heyecanlandırdı.

Otelin yapılacağına sevinen Şanlıurfalılar, yapılacak olan 5 yıldızlı otelin açılışına Paris Hilton'un da gelmesini istiyor. 


Şanlıurfa Belediyesi tarafından 2007 yılında ihale usulü ile 45 milyon 500 bin YTL'ye MEL-4 Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi'ne satılan, 80 bin 88 metrekarelik mevcut otogar alanına, Kosifler Grubu tarafından 5 yıldızlı otel yapılacak. Şu anda otogar olarak kullanılan 80 bin 88 metrekarelik alana, Kosifler Grubu tarafından 5 yıldızlı otel yapılacağı haberi Şanlıurfalıları sevindirdi.

Şanlıurfa'da 2009 yılında hizmete girmesi planlanan Hilton Oteli'nin yapımının hayal olmadığını belirten Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba otelin açılışına Paris Hilton'un gelmesinden dolayı çok mutlu olacağını ifade ederek, "Tabi ki, insanların gelmesi bizi çok mutlu edecektir. Hanımefendi de geldiği taktirde Şanlıurfalılar gereken misafirperverliği en iyi şekilde göstereceklerdir. Vallahi çok mutlu oluruz. Gelsinler, kendilerini misafir edelim. Bölgemizi, Şanlıurfamızı ve ülkemizi tanıtmaktan da büyük gurur duyacağımıza özellikle buradan belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Şanlıurfa'daki otellerde bulunan yatak sayılarının yetersiz olduğuna da dikkat çeken Fakıbaba, "Şu anda tahmin ederim 850 bin yatağımız var. Ama hakikaten bu yeterli değildir. Zaten büyük firmalarda, otel zincirleri de bu eksiklikleri bildikleri için bize devamlı müracaatta bulunuyorlar. Tahmin ederim en kısa zamanda bu mutlaka 2 bin 500'lere falan çıkmasını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan, otelin yapılacağına ve Paris Hilton'un Şanlıurfa'ya gelmesine sevinen vatandaşlar, Şanlıurfa'ya Hilton'un otel yapmasının büyük bir avantaj olduğunu, ildeki turizmin de biraz daha canlanacağını kaydederek, "Şanlıurfa'ya çok faydalı olacaktır. Turistler için iyi olur. Nereden bir yabancı geldiği zaman orada kalır" derken, bazı vatandaşlar ise Paris Hilton'un kim olduğunu bilmediğini belirterek, "Paris gelse iyi olacak. Dünyadır" gibi ilginç ifadeler kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 11:39:08
Güncelleme :24 Ocak 2008 Perşembe 11:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?