5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfalılara tasavvuf ziyafeti

Şanlıurfa Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri 2008 kapsamında, Balıklıgöl Anfi'de ilahi konseri ve semazen gösterisi gerçekleştirildi.

Çıkardığı albümlerle ve okuduğu birbirinden güzel ilahilerle kısa sürüde Şanlıurfalıların beğenisini toplayan Tasavvuf Müziği Sanatçısı Mahmut Durgun'un konserine, binlerce hemşehrisi yoğun ilgi gösterdi. Balıklıgöl Anfi Tiyatro'yu iftar sonrası doldurmaya başlayan Şanlıurfalılar, konser alanında yer bulmakta güçlük çekerken, binlerce kişi konseri Balıklıgöl platosunda yer alan yeşil alanlarda oturarak dinlemeyi tercih etti.

Şanlıurfalı Tasavvuf Müziği Sanatçısı Mahmut Durgun'un seslendirdiği ilahilere eşlik eden Şanlıurfalılar, semazenlerin gerçekleştirdiği semah gösterisine de büyük ilgi gösterdiler. Ömer Salih Ünlü'nün sunuculuğunu yaptığı ilahi konseri ve semazen gösterisinde konuklara Ömer Salih Ünlü ve Mahmut Taban birbirinden güzel şiirler okudu. Gecede, Mahmut Durgun'un seslendirdiği ilahileri vatandaşlar cep telefonları ile kaydetmek için adeta birbirleri ile yarıştılar. Polis ekiplerinin geniş güvenlik aldığı gecede, üzüntü verici bir olayın yaşanmaması sevinçle karşılandı.

Etkinliğe, Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, Konservatuar Birim Sorumlusu İsmail Altıngöz, İdari İşler Müdürü Mehmet Aksu, Zabıta Müdürü Abddurrahman Ayıldağ, diğer belediye birim amirleri ile binlerce vatandaş katıldı.

Ramazan Etkinlikleri 2008 kapsamında, Tasavvuf Müziği Sanatçısı Mahmut Durgun, 7 Eylül Pazar Günü saat 21:30' da, 22 Eylül Pazartesi ise, saat 21:00'de Balıklıgöl Anfi Tiyatro'da tekrar sevenleri ile buluşacak.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 12:02:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?