5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfalıların 'dampalas' keyfi

dampalasSıcaklıların 40 dereceyi bulduğu Şanlıurfa'da sıcaktan bunalanlar, teras katlarında yatıyor.


Şanlıurfa'da etkili olan çöl sıcakları yüzünden otel odalarına kimsenin ilgi göstermemesi üzerine, bazı otel işletmecileri teras katına yatak koyuyor. Akşam saatlerine doğru teras katında yatakları hazırlayan otel görevlileri, müşterilerine burada hizmet veriyor. Yerli ve yabancı turistler, bölgede "dampalas" olarak isimlendirilen teras katında açık havada uyumanın keyfini çıkarıyor.


Otel işletmecileri, otelde bulunan terasa yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Şanlıurfa, Türkiye'nin en sıcak şehirlerinden birisi. Yaz aylarında hava sıcak olunca insanlar daha serin olan terasları tercih ediyor" dedi.


Teras katında hazırlanan yataklarda geceleyen müşteriler ise uygulamadan memnun olduklarını ifade ederek, "Bu sıcakta içeride yatılması zor. Açık havada daha rahat uyuyabiliyoruz" diye konuştu.


Bu arada, sıcakların etkisini gösterdiği Şanlıurfa'nın Eyyubiye, Eyyüp Nebi, Süleymaniye Mahalleleri'nde oturan vatandaşlar da uyumak için evlerinin teras katını tercih ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2007 Cuma 11:35:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?