5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın ilk alışveriş merkezi

Şanlıurfa'da ''yap-işlet-devret'' modeliyle 35 milyon dolara yaptırılan alışveriş ve eğlence merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Şanlıurfa Belediyesi'nden "yap-işlet-devret" modeliyle ve nikah, sergi, konferans salonu yapımı üstlenilerek 25 yıllığına kiralanan alanın üzerinde inşa edilen alışveriş ve eğlence merkezi 'Mozaik' kapılarını açtı.

Açılışa Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Belediye Başkan Yardımcıları Fevzi Yücetepe ve Mustafa Aydın, Park Yapı İşletmecilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abuzer Taşçı, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol, DP İl Başkanı Mahmut Cevheri, CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık ve SP İl Başkanı Mehmet Kayacak, Şanlıurfa'nın tanınmış iş adamları ve bürokratları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Mozaik Alışveriş ve Eğlence Merkezi Genel Müdürü Ersin Ergün Keleş, Şanlıurfa'nın ilk alışveriş merkezini hizmete sunmaktan gurur duyduklarını belirtti. 35 bin metrekarelik kapalı alana sahip ve 15 bin metrekarelik kiralanabilir alanıyla 35 milyon dolara mal olan Mozaik Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nin 800'ü aşkın kişiye istihdam sağladığını kaydeden Keleş, alışveriş merkezinin dünyanın en prestijli gayrimenkul hizmetleri ve finansal yönetim firması Jones Lang Lasalle Türkiye danışmanlığında ve yönetiminde gerçekleştirildiğini belirtti. Keleş, "Toplam kiralanabilir alanın yüzde 80'ini şu an kiralanmış durumda ve içinde bulunduğumuz global kriz döneminde bu orana ulaşılmış olması büyük bir başarı. Kriz koşullarına rağmen çalışmalarını kararlılıkla sürdüren yatırımcı Park Yapı A.Ş.'nin katkısı çok büyük" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise, "Şanlıurfalı isterse neler yapılabileceğini bir kere daha gösterdi. Şanlıurfalı uyanıyor. 5 yılda Şanlıurfa değişim yaşadı. İkinci bir 5 yılda Türkiye'nin değişimi olacaktır. Allah'tan başka kimse halkın önüne geçemez. Sizlerin teveccühüne layık oldum, olmaya da devam edeceğim" şeklinde konuştu.

Mozaik Alışveriş ve Eğlence Merkezi bünyesinde şehrin en büyük satış alanına sahip marketi Tansaş'ın yanı sıra Teknosa, Tekin Acar, Tefal, Koton, Colin's, Sabri Özel, Lee, Wrangler, Kemal Tanca, Wenice Kids, Avva, Relax Mode, G. Lingerie, Gözgrup, Altınyıldız, Fabrika, Bücürük, Little Big, Lee, Kütahya Porselen, Tay Oyuncak ve Bitkisell gibi markalar Şanlıurfalılarla buluştu. 5 kattan oluşan alışveriş merkezinde Burger King, Özsüt, Sultanahmet Köftecisi, Tatlıcı Tombak, Pasaport Pizza, Kebaburger, Cafe Life, Sütlü Cafe, Gündöner, Kumpirim Türkiye ve dünya mutfaklarından lezzet seçenekleri sunacak.

Mozaik AVM'nin üst katlarında Playland Çocuk Eğlence Merkezi, beş salondan oluşan Beyoğlu Sinemaları, Adyamo Bowling Salonu yer alıyor. 41 markanın içinde sergileneceği, ayrıca bebek ve sağlık odaları ve mescidin de yer aldığı alışveriş merkezi, 3 katlı kapalı ve açık otoparka sahip.

Aynı bina içinde Şanlıurfa Belediyesi'nin bin kişilik konferans, nikah ve sergi salonu da yer aldığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 22:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?