5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın ilk uydu televizyonu

Şanlıurfa'nın ilk uydu televizyonu 'Kanal Urfa' test yayınına başladı.

Şanlıurfa'nın tüm dünyadan izlenebilmesi, kentteki gelişmelerden haberdar etmeyi amaçlayan Kanal Urfa'nın Akçakale Karayolu'ndaki televizyon binasında hazırlıklar devam ediyor. Test yayınına başlayan Kanal Urfa'nın çok yakın bir süre sonra normal yayın akışı ile Şanlıurfa'da yaşanan tüm gelişmeleri anında dünyaya aktaracağı bildirildi.

Kanal Urfa'nın Şanlıurfa tanıtımına çok büyük katkısının olacağını belirten kanal yöneticilerinden İşadamı İbrahim Toru, "Çok kısa bir süre sonra herkesin takip edebileceği sosyal içerikli programlardan kültür programına, siyasetten ekonomiye kadar her türlü alanda geniş bir yayın kadrosu ile Şanlıurfa'nın nabzını anında dünyaya aktaracağız. Kanal Urfa, özellikle kent tanıtımında üstüne düşen misyonu en iyi şekilde sunacaktır. Dünyanın dört bir tarafında yaşayan Urfalı hemşehrilerimizin gözü kulağı olacağız. Kanal Urfa yayınlarıyla her kesimden insanı kucaklayacaktır" dedi.

Kanal Urfa'nın sadece Şanlıurfa'nın değil bölge halkının sesi olacağına inandıklarını söyleyen Kanal Yöneticilerinden Ahmet Akarslan ise, "İlk birkaç ay içersinde Şanlıurfa ağırlıklı programlar yaptıktan sonra bölgenin diğer illerini kültür, sosyo-ekonomik gelişmişlik ve haber bakımından ele alacağız. Kanal Urfa bir anlamda Güneydoğu halkımızın sesi kulağı olacaktır. Unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizin yeniden gereken değeri bulduğu, sorunların ulusal anlamda ele alındığı bir ekran olacaktır. Şimdiden tüm halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. H; 12685, symbol rate; 30000 ve fec 5/6 frekanslarından hemşehrilerimiz kanalımızı izleyebileceklerdir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 12:30:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?