7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın turizm haritası çıkarıldı

Şanlıurfa Valiliği, kentin tarihi ve turizm haritasını çıkardı. 10 bin adet basılan haritada il merkezi, ilçe ve köylerde bulunan tarihi ve turistik yerlerin tamamı gösterildi. 

Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve tarihi 13 bin 5 yüz yıl öncesine dayanan Şanlıurfa, turizm sektöründe başarılı olmak için tanıtım atağı başlattı. Şanlıurfa Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ili tanıtıcı CD'lerden sonra şimdi de turizm haritasını çıkardı. 

Yerli ve yabancı turistlerin ilde gezebilecekleri yerlerin tek tek belirtildiği haritada, ilde bulunan bütün tarihi ve turistik güzellikler yer alıyor. Kentin turizm sektöründen istediği payı alabilmesi için yatırım ve tanıtıma ağırlık vereceklerini kaydeden Vali Yusuf Yavaşcan, tarihi bölgelere giden yolların asfaltlanmasına da hız vereceklerini söyledi. Harran'dan başlayıp, Şuayp Şehri, Soğmatar, Bazda Mağaralarına kadar yolun asfalt olacağını bildiren Vali Yavaşcan, bu yolu direkt Viranşehir İlçesi'nde bulunan Eyüpnebi Beldesi'ne bağlamayı planladıklarını ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2006 Salı 17:26:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?