5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfaspor Play-Off'ta

TFF 2. Lig 5. Klasman Grubu'nun lideri Şanlıurfaspor, Pazar günü deplasmanda Adıyamanspor'la 2-2 berabere kalarak bitime 2 hafta kala Play-Off'a kalma başarısını gösterdi.

Şanlıurfaspor Basın Sözcüsü Ömer Kapaklı zorlu maçla ilgili yaptığı değerlendirmede Adıyaman'da meydana gelen olaylara dikkat çekti.

Kapaklı, Şanlıurfaspor Yönetimi olarak stada girdikleri andan itibaren 90 dakika süresince şeref tribününden başta Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Habib Arslan olmak üzere tüm yöneticilere sürekli sözlü tacizlerde bulunulduğunu öne sürerek, şu ifadelere yer verdi:  "Biz bu önemli maça özellikle taraftar götürmedik. Gerginlik olmasını istemedik. Ancak 90 dakika ağza alınmayacak her türlü küfürü birebir yaptılar. Maalesef Adıyaman protokolü de tüm bu olaylara sesiz kaldı. Maç sonrası maalesef kafilemizi taşıyan Şanlıurfaspor otobüsünün tüm camları atılan taşlarla kırıldı. Şeref tribünü savaş alanına dönüştürülmüştü. Ancak sonuç ne olursa olsun biz ilkesel bir karar aldık. Amacımız Bank Asya 1. Lig'e çıkmak. Bunu başardığımızda zaten gelecek sezon Adıyamanspor'la aynı kategoride değiliz. Ancak Bank Asya 1. Lig'e çıkamazsak bile Şanlıurfaspor Yönetimi olarak başta Adıyamanspor Kulübü Başkanı Növfel Bozdoğan olmak üzere tüm yöneticilerini en iyi şekilde misafir ederek gruptaki diğer takımlar gibi dostluk elini yine ilk uzatan biz olacağız"

Birbirine bu kadar yakın iki kentin futboldaki bu kavgasının iki takıma da yakışmadığını dile getiren Kapaklı, "Şanlıurfa'da binlerce Adıyamanlı hemşerimiz yaşamaktadır. Sosyal, kültürel ve ekonomik olarak Adıyaman'la çok iyi ilişkilerimiz bulunmaktadır. Şanlıurfa büyüklüğüne yakışır davranmaya devam edecektir. Biz futbolu barış ve kardeşliğin pekişmesine aracı olarak kabul ediyor ve olaya bu şekilde yaklaşım gösteriyoruz. Geçmişte kiminle ne yaşanmışsa geçmişte kalması gerektiğini düşünen bir yönetim kurulu yapısına sahibiz. Bu nedenle Adıyaman'da yaşadıklarımızı olmamış gibi kabul ediyor ve elimizi Adıyamanspor'a dostça uzatıyoruz. İnşallah önümüzdeki sezonlarda bu kötü görüntüler her iki kente de yaşanmaz" şeklinde konuştu.

Şanlıurfaspor Basın Sözcüsü Ömer Kapaklı, Play-Off'a yükselen Şanlıurfaspor'a ekonomik anlamda başta Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası gibi kuruluşların gerekli maddi katkıyı sağlamaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 18:56:04
Güncelleme :4 Mayıs 2009 Pazartesi 19:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?