7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Şanlıurfaspor saha cezasından kurtuldu

Türkiye 2.Futbol Ligi B Kategorisi 5.grupta mücadele eden Şanlıurfaspor saha kapatma cezasından kurtuldu. 

Şanlıurfaspor Genel Sekreteri Abuzer Taşçı, olaylı Adıyamanspor maçıyla ilgili olarak verilen para cezasını değerlendirdi. Bu sezon elde ettikleri seyirci gelirlerinin maç masraflarını bile zor karşıladığını belirten Taşçı, taraftarlara, 'Takımınıza zarar verecek davranışlardan kaçının" çağrısı yaptı. 

Taşçı, "PFDK'nin 14 bin YTL'lik cezası bizim gibi ekonomik açıdan çok iyi durumda olan kulüpler için ağır bir ceza. Maalesef her sezon yaptığımız uyarılara rağmen seyircimiz kendisini kontrol edemiyor. Küfürlü tezahürat, sahaya yabancı madde atma, tribün merdivenlerinde oturma gibi hareketler hakem ve gözlemci raporları doğrultusunda para cezasına, ya da saha kapatma, seyircisiz oynama cezasına dönüşüyor. Bu sezon kendi evimizde oynadığımız 5 maçta elde ettiğimiz seyirci gelirlerinin 2 katını şimdi para cezası olarak ödemek zorundayız. Taraftarlarımızın verilen bu cezadan ders çıkarması gerekir. Yönetim kurulu olarak gerekli önlemleri alacağız. Bu konuda taraftarlarımızın da tribünde oto kontrol yaparak takıma zarar veren kişileri engellemelerini istiyoruz" diye konuştu. 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 28 Eylül 2006 Perşembe günü oynanan ve 0-0 beraberlikle sonuçlanan Şanlıurfaspor-Adıyamanspor maçı sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak saha kapatma ve seyircisiz oynama cezasına gerek görmedi, ancak Şanlıurfaspor'a 14 bin YTL para cezası verdi. 

Adıyamanspor maçı sonrasında hakem şimşekleri üzerine çekmiş, bazı taraftarlar küfürlü tezahürat yaparak sahaya yabancı madde atmıştı. Saha içine de yansıyan gerginlik sırasında Şanlıurfaspor'dan Abdullah kırmızı kart görmüştü.
iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2006 Cumartesi 09:45:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?