5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfaspor'un hedefi büyük

TFF 2. LİG

TFF 2. Lig 4. Grup lideri Şanlıurfaspor, rakibi İskenderun Demirçelik'i 3-1 gibi net bir skorla mağlup ederek grubunda liderliğini devam ettirdi.

Şanlıurfaspor Basın Sözcüsü Ömer Kapaklı, Şanlıurfa Arena Stadının kapasitesinin 32 bin kişi oluşuna dikkat çekerek, "Stat tamamen doldu. On binin kişiye yakın taraftarımızda yer kalmadığı için Stada giremedi. Bu tablo Şanlıurfa'nın büyüklüğünü gösterir. Bu tablo Şanlıurfa'nın Bank Asya Ligine ve Süper Lige olan özlemin somut bir göstergesidir. Maçta aldığımız galibiyet kadar Stadın dolması da bir o kadar anlamlıdır. Bu nedenle Şanlıurfa halkına teşekkür ediyoruz" dedi.

Şanlıurfaspor Basın Sözcüsü Ömer Kapaklı, futbolcu, teknik heyet ve yönetim olarak spor severleri yürekten kutladıklarını belirterek, "Sezon başında bu takıma kimse şans vermiyordu. Ancak futbolcu, teknik heyet ve yönetim olarak biz play-off'a çıkmaya inandık. Bu halkaya daha sonra taraftarımız eklendi. Başta Vali Nuri Okutan ve şehrin tüm kesimleri katıldı ve şu anki başarı oluştu. Her şeyin bitmediğinin farkındayız. İskenderun, Adana Demir Spor beraberliği veya Tarsus'un kendi sahasında Diyarbakır Diski'ye puan kaybetmesi bile Şanlıurfaspor'un play-off'a kalmasına neden olacak. Ancak biz kesinlikle rakiplerimizin alacakları sonuca bakmıyoruz. Futbolcu ve teknik heyet inanmış durumda. Pazar günü Malatyaspor'u deplasmanda mağlup ederek hiçbir maçın sonucuna bakmaksızın play-off'a lider olarak çıkacak ilk takım Şanlıurfaspor olacak. play-off'a çıkmamız halinde Güneydoğu ve Doğu Anadolu'yu temsil eden tek takım olarak mutlak suretle Bank Asya Ligine çıkacağız. Pazar günkü maçta en az 5 bin taraftarımız maçta takımını yalnız bırakmayacak. Şanlıurfa'daki tüm Belediye otobüsleri ve Halk Otobüsleri Pazar günü Malatya'ya taraftarımızı taşıyacak. Şehir olarak play-off'u çok istediğimizi defalarca söylemiştik. 32 bin kapasiteli Şanlıurfa Arena'nın dolması bunun ispatıdır. Türkiye tarihinde ilk defa bir ikinci lig müsabakasında böyle bir tablo oluştu. Şanlıurfaspor mevcut potansiyeliyle play-off maçlarını da 25 bin ortalama ile yapmaya kararlıdır. Pazar günkü tablo Türkiye'nin de dikkatini çekmiştir. GAP'ın merkezi Şanlıurfa her alanda 1. Ligi hedeflemiştir. Futbolda da 1.Lige mutlaka yükselecektir. Çünkü 1 milyonu aşkın nüfusuyla Şanlıurfa bunu hak etmiştir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 11:06:04
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 19:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?