5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'ya Araştırma Hastanesi

Şanlıurfa 500 Yataklı Devlet Hastanesi Araştırma Hastanesi oluyor.

Şanlıurfa Valiliği internet sitesinde yer alan haberde, hastanenin kısa süre içerisinde Araştırma Hastanesi olacağı belirtildi.

Yaklaşık bir ay önce Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen 4 profesörden oluşan heyetin İstanbul'dan Şanlıurfa'ya gelerek hastanede değerlendirmelerde bulunduğu kaydedildi. Valilik sitesindeki açıklamada, Hastanenin bütün bölümleri; yoğun bakım üniteleri, yanık ünitesi, görüntüleme merkezi, yataklı birimler, poliklinikler ve ameliyathane birimleri değerlendirildi ve bu değerlendirme sonucunda Sağlık Bakanlığına Devlet Hastanesi'nin eğitim ve araştırma hastanesi yapılması konusunda olumlu görüş bildirildiği bildirildi.

Açıklamada, “Sağlık Bakanlığı tarafından, 09.07.2008 tarihinde hastane yetkililerine, Şanlıurfa Devlet Hastanesinin eğitim ve araştırma hastanesi olduğu bildirilmiş ancak resmi yazı henüz kuruma ulaşmamıştır” denildi.

Bu dönemden sonra Devlet Hastanesine gerek yardımcı sağlık personeli, öğretim görevlileri, klinik şefleri ve yardımcıları, uzman doktor, asistan doktor olarak görev alacak personelin çok daha kaliteli hizmet vermesi açısından büyük avantaj ve katkı sağlayacağı kaydedildi.

Hastanenin alt yapısını da eğitim ve araştırma hastanesine uyumlu hale getirmek için yetkililer ve tüm çalışanlar mesai mefhumu gözetmeksizin gayret gösteriyor. İleri dönemlerde, hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi olması gerek teknik donanım ve gerekse ileri teknoloji tıbbi cihazların donanımı yönünden de katkı sağlayacağı belirtilen açıklamada, "Vatandaşlarımızın şehir dışında tedavi olma oranının düşürülmesine ve daha multidisipliner ameliyatların yapılmasına katkı sağlayacaktır. Şanlıurfa 500 Yataklı Devlet Hastanesinin, bundan sonra eğitim ve araştırma hastanesi olarak hizmetine devam etmesi hem hastane ve en önemlisi ilimiz için büyük bir kazanım olacaktır" denildi.

Nüfusu 1 milyon 500 bin olan Şanlıurfa'da, Devlet Hastanesinde aylık ortalama 70 bin hasta tedavi olmaktadır. Yıllık hastanede bakılan hasta sayısı 825 bin olduğu ve 54 yoğun bakım yatağı, 9 yataklı yanık merkezi, 17 yataklı hemodiyaliz ünitesi ile 9 ameliyat salonu bulunuyor. Şanlıurfa Devlet Hastanesinde yılda ortalama 12 bin civarında ameliyat yapılmaktadır.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 11:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?