2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'ya Bakan geldi

Türkiye’de yolların yetersiz olduğunu belirten Bakan Ergezen, kazalarda ölümün artık bir kader gibi görüldüğünü belirterek, "Hayır bunu kabul etmiyoruz. Bizi anamız bu yollarda ölmek için doğurmadı. Bakanlık olarak yollarda gerekli tedbirleri alacağız, takdiri Allah’a bırakacağız"dedi.


Lübnan ve Suriye’ye yaptığı ziyaretleri tamamlayarak karayoluyla Türkiye’ye gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, Kilis ve Gaziantep’ten Şanlıurfa’ya geçti. Bakan Ergezen Müsteşar Yardımcısı Mücahit Şahin, Karayolları Genel Müdürü Hicabi Ece, Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Milletvekilleri Mahmut Kaplan, Zülfikar İzol, Sebahattin Cevher ile birlikte otoyol inşaatı, bölünmüş yol çalışmaları ve Akçakale Karayolu’nda yapılan çalışmaları inceledi.

Kepçe üzerine çıkarak çalışmaları yukarıdan izleyen Ergezen, Karayolları Bölge Müdürü Abdullah Hasas’tan bilgi aldı ve kepçeden aşağı inerken kepçe operatörünün terini sildi. Yollardaki incelemeleri sırasında sık sık basın mensuplarının sorularıyla karşı karşıya kalan Bakan Ergezen, Gaziantep-Şanlıurfa Karayolu’nun gecikmesiyle ilgili soru soran bir gazeteciye, "Yapıyoruz işte, uzatmaya gerek yok. Geç kalmışsa, kim geç bırakmış, bizim iktidardan evvelkiler geç bırakmış. Sen hangi partilisin? Sen AK Parti’nin yapmasından da pek memnun değilsin" şeklinde cevap verdi. Gezisi sırasında zaman zaman gazetecilerle şakayla karışık tartışan Ergezen, "Teşekkür etsene, bak işte yolu yapıyoruz" dedi.


Yollardaki incelemeleri sonrası Şanlıurfa Valiliği’ne geçen Bakan Ergezen Vali Kocatepe’nin makam odasında soruları cevaplandırdı. Lübnan ve Suriye’deki görüşmeleri hakkında bilgi veren Ergezen, iki ülkenin yetkilileriyle yararlı görüşmeler yaptıklarını kaydetti. Şanlıurfa’da yapımı devam eden Gaziantep-Şanlıurfa Karayolu’nun bir bölümünün Ekim ayı sonuna kadar hizmete açılacağını vurgulayan Ergezen, sık sık kazaların meydana geldiği SSK kavşağında da ihalenin yapıldığını, çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağını kaydetti. Şanlıurfa’dan Habur’a kadar olan yolun bölünmüş yol olması gerektiğini vurgulayan Ergezen, yolla ilgili çalışmaları yaptıklarını söyledi.


 

ŞANLIURFA (İHA) -
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2004 Salı 14:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?