5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'ya çamur yağdı

Suriye üzerinden gelen rüzgarlarla toz bulutunun etkisi altına giren Şanlıurfa'ya çamur yağdı. 

Şanlıurfa Meteoroloji Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Suriye'den esen rüzgarların getirdiği toz bulutu, Şanlıurfa il merkezi ve bazı ilçelerde hayatı olumsuz etkiliyor. Sahra Çölü'nü aşarak Suriye üzerinden Şanlıurfa'ya giren ve giderek etkisini artıran toz bulutu, hava ve gökyüzünün renginin değişmesine neden oldu. Daha sonra başlayan yağışla şehirde adeta çamur yağdı. Şehir içi ve şehirlerarası trafikte görüş mesafesinin düşmesine neden olan toz bulutuna hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, nefes almakta güçlük çekti. Toz bulutu sebebiyle görüş mesafesi zaman zaman 1 kilometrenin altına düşerken, dışarı çıkan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Trafikteki araçların üzeri tozlarla kaplanırken, araçları tozdan etkilenen bazı vatandaşlar ise oto yıkamacılarına akın etti. 

Öte yandan, uzmanlar bu gibi havalarda özelikle astım ve alerjik rahatsızlığı bulunanların dışarı çıkmaları halinde ıslak bez veya mendili filtre gibi kullanarak ağızlarına tutmalarını önerdi. 

Yetkililer, görüş mesafesinin düşmesine neden olan toz bulutunun, geceye kadar ortadan kaybolmasını beklediklerini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 18:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?