5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'ya Cumhuriyet Meydanı

Şanlıurfa İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kuş, Özel İdare Müdürlüğü binasının arkasındaki boş alanı Cumhuriyet Meydanı'na dönüştüreceklerini söyledi.

Şanlıurfa İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa'da böyle bir alana ihtiyaç duyulduğu için Cumhuriyet Meydanı yaptırmayı planladıklarını söyledi. Cumhuriyet Meydanı'nın yapılmasıyla birlikte Şanlıurfa'daki törenlerin burada gerçekleştirileceğini belirten Mehmet Kuş, "Şanlıurfa'da törenlerin ve mitinglerin rahat yapılabileceği bir yer bulunmuyor. Bu nedenle Özel İdare Müdürlüğü arkasındaki boş alan, Cumhuriyet Meydanı için en uygun yerdir. İl Genel Meclisi olarak Şanlıurfa için büyük önem arz eden 4 büyük projemiz var. Bunlardan birisi Cumhuriyet Meydanı'dır. Şanlıurfa'nın böyle bir yere ihtiyacı vardır" dedi.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan İl Özel İdaresi Müdürlüğü binasının arka tarafında bulunan boş alanda yaptırılacak olan Cumhuriyet Meydanı projesi tamamlanma aşamasında olduğu ve 2008 yılı içersinde inşaatına başlanması planlanıyor. Cumhuriyet Meydanı'nın da yürüyüş, tören ile miting alanı, 30 bin kişi kapasiteli alış veriş merkezi, bin kişilik konferans salonu ile kafeterya yer alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 11:42:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?