5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'ya gazetecilik ödülü

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Konrad Adenauer-Stiftung'un birlikte düzenlediği Yerel Gazetecilik Yarışması'nda, "Harran Betonlaşıyor" haberi ile ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Kürkçüoğlu ödülünü aldı.

Ankara Dedeman Otel'de düzenlenen ödül törenine; Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Almanya Federal Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Eckart Cuntz, Konrad Adenauer-Stiftung Türkiye Temsilcisi Jan Senkyr, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ile çok sayıda davetli katıldı.

Yusuf Kürkçüoğlu'nun ödülünü, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Vahap Munyar verdi. Kürkçüoğlu ödülü alırken yaptığı konuşmada, "Harran Evleri ilgisizlikten yıkılıyor diye ilk haberi bundan 18 yıl önce yapmışım. Dönemin Kaymakamı Hikmet Kenan Yozgatlı ile yıkılan evleri birlikte gezmiş, fotoğraflarını çekmiştim. 18 yıl içerisinde gerek ben ve gerekse birçok gazeteci arkadaşım bu evlerle ilgili sayısız haber yapmışlardır. Ama gelin görün ki alınan herhangi bir kalıcı tedbir olmadı. Herkes ilgileneceğiz sözü verdi.

Dünyaca ünlü Kubbeli Harran Evleri kaderine terk edildi. Bugün bu tarihi evlerin yıkılmasını bir kenara koyduk. Daha önemli bir konu var. O da bu tarihi evlerin hemen yanında mantar gibi çoğalan beton evler. Harran'ın tarihi dokusunu bozan ve en önemlisi de SİT alanı içerisine yapılan bu beton evler ile ilgili hiçbir yetkili tedbir almış değil. İşte bu beton evler ile ilgili yaptığım 'Harran Betonlaşıyor' haberi ile bugün ödül aldım. İnşallah bugünden sonra yetkililer bir tedbir alır" dedi.

Kürkçüoğlu'nun konuşması Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın ilgisini uyandırdı ve not alarak Harran Evleri ile ilgileneceğini belirtti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da konuyla ilgileneceğini ifade etti

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 14:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?