5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'ya köprülü kavşak talebi

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a gönderdiği bir yazıda, Şanlıurfa'nın çeşitli güzergahlarına köprülü kavşak yapılmasını istedi.

Yapılacak köprülü kavşakların Güneydoğu Anadolu Projesi'nin kalbi konumunda olan Şanlıurfa'yı rahatlatacağını aktaran ŞUTSO Başkanı Ertekin, Organize Sanayi Bölgesi'ne 1, Karaköprü beldesine 2 adet köprülü kavşak yapılmasını bildirdi. Güneydoğu Anadolu Projesi'nin başkenti olan GAP Hava Meydanına sahip Şanlıurfa'nın, Adıyaman ile ticari ilişkilerinin artmasında özellikle Adıyaman'ın Ortadoğu ülkelerine ihracatında önemli rol oynayacak Şanlıurfa-Adıyaman yolu arasındaki bölümün duble yol olarak da yapılmasını talep etti.

ŞUTSO Başkanı Ertekin, Bakan Yıldırım'a gönderdiği yazısında, "İlimizdeki küçük sanayi ve kamyonlarını şehir dışına çıkarmak için Karaköprü-Evren Sanayi Sitesi çevre yolunun projelendirilerek 2010 yılı yatırım programına alınması gerekmektedir. İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında gündeme gelen ve çalışma başlatıldığı ifade edilen, söz konusu çalışmaların yapılması hususunda gereğini arz ederim" ifadelerini kulandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 17:48:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?