2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'ya modern Kan Merkezi açıldı...

Şanlıurfa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdülkadir Özbey, kan merkezinin Şanlıurfa'da tek olduğunu ve modern cihazlardan kurulu merkezin ilin ihtiyacına cevap verdiğini söyledi. 2003 yılında 6 bin 500 ünite kan topladıklarını belirten Dr. Özbey, bu seneki hedeflerinin 8 bin 500 üniteye ulaşmak olduğunu ifade etti. Kan bulmada sıkıntı çekmediklerini kaydeden Özbey, özellikle askeri birlikler ve emniyetin kendilerine yardımcı olduğunu belirtti.

Şanlıurfa'da kan verme kültürünün henüz oturmadığını dile getiren Dr. Özbey, "Bölgedeki vatandaşlarımız arasında kan vermenin zararlı olabileceğine dair yanlış bir inanış var ya da kan vermekten korkuyorlar. Aslında kan vermek sağlık için son derece yararlı. Bir insan yılda bir ya da iki kere kan verebilir. Bunun hiçbir zaman insan sağlığına zararı olmaz" diye konuştu.
Öte yandan eliza laboratuarı, kan alma odası, laboratuar, kan ayırma odasıyla doktor ve personel odalarının bulunduğu merkezde 7 hemşire, 1 pratisyen hekim, 2 uzman doktor,3 laborant, 4 sağlık memuruyla hizmet veriyor. Ayrıca merkez, Devlet Hastanesi, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Doğum ve Çocuk Hastanesi, SSK Hastanesi ile ilçelerdeki Devlet Hastanelerinin kan ihtiyacını karşılıyor.

iha-s.urfa
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2004 Çarşamba 12:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?