5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'Şanlıurfa'ya mozaik müzesi yapılsın'

Haleplibahçe kazı alanında incelemelerde bulunan AK Parti Şanlıurfa milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz, Şanlıurfa'ya bir mozaik müzesi yapılması gerektiğini söyledi.


AK Parti Şanlıurfa milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalardan çok memnun kaldığını ifade eden Özyavuz, İl Müdürü Selami Yıldız rehberliğinde ek hizmet binasını, kursların verildiği derslikleri ve Kültür Bakanlığı Kitap Satış Mağazası'nı (DÖSİM) gezerek bilgi aldı. Kültür Bahçesi'ne giden milletvekili, bahçe duvarında yer alan rölyefleri, sahne kısmını ve mozaikleri çok beğendiğini ifade etti. Özyavuz, Şanlıurfa Müzesi'nde yer alan İslam dönemi asmalı sütunun benzerini görünce çok memnun oldu.


AK Parti Şanlıurfa milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz, Haleplibahçe kazı alanında bulunan Amazon mozaiklerini de inceledi. Burada İl Kültür Müdürü Selami Yıldız'dan bilgi alan bayan vekil, Şanlıurfa'da bir an önce mozaik müzesi oluşturulması gerektiğini belirtti. Özyavuz, "Şanlıurfa kültür turizmi açısından çok zengin bir şehir. Bunun Şanlıurfa ekonomisine olumlu olarak yansıması için kültür varlıklarına çok iyi sahip çıkmalıyız. Burada çıkarılan ve dünyanın hiçbir yerinde eşi benzeri olmayan mozaiklerin bir an önce müze ortamında sergilenmesi gerekiyor. Ben bu konu hakkında gereken işlemleri başlatacağım. Elimden geleni yapacağım" dedi.


İl Kültür Müdürü Selami Yıldız ise yapılan kazı çalışmalarında Amazonlar'dan sonra Yunan mitolojisinde önemli yeri bulunan "Aşil" mozaiğinin de ortaya çıkarıldığı bilgisini verdi.


Mitolojik kahraman "Aşil", Truva savaşlarında gösterdiği büyük savaş performansı ile tüm dünyayı kendine hayran bırakmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 15:47:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KÜBRA DAĞGÜDEN IP: 85.110.169.xxx Tarih : 29.09.2007 12:31:32

BENCEDE MOZAİK MÜZESİ YAPILMALI.Ş.URFADA BULANAN YAPILAR HARCANMAMALI