5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'ya müjdeli haber

Şanlıurfalıların uzun süredir beklediği müjdeli haber geldi. GAP İdaresi Başkanlığı'nın 1 ay içerisinde Şanlıurfa'ya taşınacağı öğrenildi.

Hükümet tarafından Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı'nın açıklanmasının ardından GAP İdaresi Başkanlığı görevine atanan Sadrettin Karahocagil, bölge ziyaretleri kapsamında bir süre önce Şanlıurfa'da temaslarda bulunmuştu. Başkan, bölgedeki Vali, Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile bir araya gelmişti. Ziyaretler sırasında bir gazetecinin "GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa'ya taşınır mı?" sorusuna Karahocagil, "Şu anda kesinleşmiş bir şey yok. Alternatifler arasında tabii ki Şanlıurfa da vardır. Bu siyasi bir süreçtir" yanıtını vermişti.


GAP İdaresi Başkanlığı'nın Şanlıurfa'ya taşınması konusu ile ilgili olarak İHA muhabirine bir açıklama yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol, "Bu iddia 1 ay önce Dengir Mir Mehmet Fırat ve üst düzey hükümet yöneticileri tarafından da açıklanmıştı. Başkanlığın zaten Urfa dışına taşınması yanlıştır ve düşünülemez de. Şanlıurfa GAP'ın merkezidir. Sulanabilir alan olarak büyük çoğunluk Şanlıurfa'dadır. Urfa ve Urfalılar bunu hak etmişti. Bu haber sevindirici bir haberdir" dedi.


Bu arada, GAP İdaresi Başkanlığı'nın Şanlıurfa'ya 1 ay içerisinde taşınmasının beklendiği; GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil'in önümüzdeki günlerde Şanlıurfa'ya gelerek çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

Öte yandan, GAP İdaresi'nin Şanlıurfa'ya taşınacağı yönündeki haberleri duyan bazı sivil toplum örgütleri de olayı memnuniyetle karşıladı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 13:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kadir GÜNBATTI IP: 85.110.152.xxx Tarih : 18.07.2008 15:50:05

Çok Sevindim Bir Şanlıurfa'lı olarak artık bu konu gündemde Anket haline gelmişti Saygılar Sunarım...