5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'ya yeni anaokulu

UNICEF Türkiye Milli Komitesi tarafından başlatılan ''Okul Ekliyoruz'' kampanyası kapsamında Şanlıurfa Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu bünyesinde yaptırılan 6 derslikli ana okulu, törenle hizmete açıldı.

UNICEF Türkiye Temsilcisi Yardımcısı Lila Pieters ve kurumun ''İyi Niyet Elçisi' yazar Ayşe Kulin'in de aralarında bulunduğu 14 kişilik bir heyet, ilk olarak Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ı makamında ziyaret ederek, kentteki eğitim durumu hakkında bilgi aldı. Geçen yıl ilköğretime yeni kaydolan çocuk sayısının 55 bin olduğunu bildiren Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, kentte son 6 yılda yapılan derslik sayısının, Cumhuriyet tarihinde yapılan derslik sayısına eş değer olduğunu kaydetti.

Yavaşcan, Şanlıurfa'nın kadim bir şehir olduğunu, bünyesinde eşsiz güzellikte tarihi ve kültürel değerleri barındırdığını belirterek, “Tabii ki bu noktada sıkıntılarımız var. Burası bir tarım kentidir. Nüfusun büyük bir çoğunluğu geçimini tarımdan karşılamaktadır. Muayyen zamanlarda aileler kent dışına çıkarak, tarım işçiliğine giderler. Aileler beraberinde eğitime giden çocuklarını da götürmektedir. Bazı çocuklar Nisan Mayıs aylarında okuldan ayrılıyor, ancak Kasım da tekrar okula gelebiliyor. Bu sıkıntılar kolay aşılacak konular değil. Yüzyılların getirdiği alışkanlıkları bir anda değiştirmek kolay değil. Çabalarımız sürüyor'' diye konuştu.

Daha sonra heyet ve Vali Yusuf Yavaşcan ana okulundaki öğrencilerle sohbet ederek ana okulunun sınıflarını dolaştı.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 19:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
lütfü baykanlı IP: 85.110.154.xxx Tarih : 1.04.2008 23:50:04

slm ben lutfu ben lise menzunuyum duz lise menzunuyum ben ana sınıfı ögretimen olmak isterim bana yardımcı olmanız isterim bir sakınca yoksa sizden rica ederim saygılarımla llütfü baykanlı