7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'ya yeni bir anasınıfı

Şanlıurfa'da yaptırılan anasınıfı ve oyun parkının açılışı törenle yapıldı. 

İsmetpaşa İlköğretim Okulu Bahçesi'nde yaptırılan anasınıfı ve oyun parkının açılışına Vali Yusuf Yavaşcan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Türkel Minibaş ve davetliler katıldı. 

Şanlıurfa eğitim sektörü ve okul öncesi çocukların eğitim durumları hakkında bilgi veren Vali Yusuf Yavaşcan, "İlimizde 5-6 yaşlarında okul öncesi eğitim çağını teşkil eden çocuklarımızın sayısı 101 bin civarında. Bu rakam İstanbul, Ankara, İzmir'den sonra 4. sırayı teşkil etmektedir. 3 yıl önce okul öncesinde okula devam eden çocuk sayısı 2 bin 850 iken bu rakam bugün 454 derslik ve 695 şubede toplam 14 bin 454 öğrenciye çıkmıştır. Yani 2 bin 850'den 14 bin 454'e yani aşağı yukarı beş kata yakın bir artış gerçekleşmiştir. Bu yeterli değildir. Sekizinci 5 yıllık kalkınma planında okul öncesi eğitim çağındaki çocukların okullaşma oranı yüzde 25 olarak hedeflenmiştir. Bu hedef ilimizde şu anda gerçekleştirilmemiştir. Şu anda doğum oranımız yüzde 14'tür, yüzde 25 hedefine ulaşmak noktasında çok ciddi çalışmalarımız devam etmektedir" dedi. 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Türkel Minibaş, 2001 yıllından beri Şanlıurfa'da olduklarını ifade ederek, bu kentte şu anda 21 anasınıfı, 14 oyun parkı bulunduğunu kaydetti. 

Konuşmalardan sonra anasınıfı ve oyun parkı hizmete açıldı. Vali Yusuf Yavaşcan, anasınıfında bulunan öğrencileri ziyaret ederek onlarla sohbet etti.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 17:59:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?