5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'ya yeni bir spor kompleksi

Şanlıurfa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Ertuğrulgazi Mahallesi'nde 17 bin 700 metrekarelik bir alan üzerinde yapımı tamamlanan Yeni Spor Kompleksi ve 3 ayrı park, düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Açılışın ardından Spor Kompleksi'ni gezen Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, penaltı atışları yaptı. Başkan Fakıbaba'nın attığı birçok penaltının gol ile sonuçlandı.

Törende konuşma yapan Ertuğrulgazi Mahalle Muhtarı İbrahim Halil Haktankaçmaz, mahalle sakinleri için büyük önem taşıyan yeni spor kompleksi ve parkların hizmete açılmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, oldukça heyecanlı olduğunu belirti.

Şanlıurfa Belediyesi'ne yapılan hizmetlerden dolayı minnettar olduklarını kaydeden Muhtar Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Fakıbaba'ya minnettarlığını simgeleyen bir şükran plaketi takdim etti.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yaptığı konuşmada yeşile müsait alanları yeşillendirip, kenti çağdaş bir görünüme kavuşturmaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Fakıbaba, göreve geldiklerinden bu yana su, alt yapı ve temizlik gibi çeşitli alanlardaki sorunlarını çözerek kentin her alanda çağdaş bir görünüme kavuşması için çaba sarf ettiklerini kaydetti. Fakıbaba, özellikle çocuk ve yaşlılar için yeşil alan oluşturulmasına ayrı bir önem verdiklerini belirtti.

Belediyenin tüm gelirini vatandaşlar için harcadıklarını ifade eden Fakıbaba, "Yaptığımız bütün çalışmalar takım ruhuyla yapılıyor. Çalışma arkadaşlarım, vatandaşlarımıza güzel bir kent oluşturmak için gece gündüz çalışıyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana yeşile müsait tüm alanları yeşillendirip, kenti çağdaş bir görünüme kavuşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Açılış töreninde Şanlıurfa Belediyesi Konservatuar Birimi Sıra Gecesi ekibi, katılımcılara mini bir konser verdi. Konser sonrasında yeni spor kompleksini gezen Başkan Fakıbaba, halı sahada spor ayakkabısını giyerek penaltı atışları yaptı. Başkan Fakıbaba'nın birçok atışı golle sonuçlanırken, bazı atışları ise kaleci tarafından kurtarıldı. Atışlarını profesyonel futbolcuya yakışır bir şekilde gerçekleştiren Başkan Fakıbaba'nın bir bir attığı goller, sporda da iddialı olacağına işaret etti.

Bu arada, Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeni hizmet binasının hemen bitişiğinde, 17 bin 700 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen yeni spor kompleksi ve parkın içersinde 1'er adet futbol, basketbol ve voleybol sahası, tenis kortu, bahçe satrancı, mini anfi tiyatro, fitness alanları ve çocuk oyun grupları yer alıyor.

Yeni Spor Kompleksi ve Park açılışına, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, İbrahim Güllüoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcisi, Ertuğrulgazi Mahalle Muhtarı İ. Halil Haktankaçmaz ve çok sayıda mahalle sakinleri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 11:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?