3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Sarımsak fiyatları el yakıyor

SARIMSAK FİYATLARI EL YAKIYOR

Sarımsağın en çok kullanıldığı bu dönemde, kilosu ortalama 10 TL'den satılıyor. Tarla ve sera ürünleri arasındaki boşluk nedeniyle sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan artış vatandaşların alım gücünü zorluyor. Fiyat artışlarında en çok zam kuru sarımsağa geldi. Bir ay önce 2,10 liradan alıcıya ulaşan kuru sarımsak bugün 8 liradan satılıyor. Turşu sezonu olması nedeniyle en çok bu dönemde kullanılan sarımsakta fiyatlar 10 TL ile 12 TL arasında değişiyor. Bu yıl verimin az olması nedeniyle

fiyatın yükseldiği belirtilirken, manavlara giden vatandaşlar ancak ihtiyacının yarısını alabiliyor. Manavlar, üretimin az olmasından dolayı fiyatın bu yıl arttığını söylerken, geçen yıla göre fiyatın daha yüksek olduğunu bildirdi. Doğal bir antibiyotik olarak bakteri ve virüslere karşı direnç kazandırdığı bilinen sarımsak, bu dönem en çok turşu yapımında kullanılıyor.

Türkiye'de yılda 30 ila 35 bin ton sarımsak üretildiği, talebe göre Çin'den yılda ortalama beş bin ton dolayında sarımsak ithalatı yapıldığı belirtildi.

SARIMSAK FİYATLARI EL YAKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 16:54:04
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 19:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?