5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sarnıç faciası

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı Gölbaşı köyünde oyun oynarken üstü buğday frezeleri ile kapatılan sarnıca düşen 9 yaşındaki oğlu Mehmet Akar'ı kurtarmak isteyen baba Yahya Akar, oğlu ile birlikte boğularak hayatını kaybetti.

Olay Akçakale ilçesine bağlı Gölbaşı köyünde meydana geldi. 1953 yılında köylüler tarafından açılan sarnıç, 1994 yılında Fırat Nehri suyunun Atatürk Barajı'ndan Harran ve Akçakale Ovası'na taşınması ile kullanılmamaya başladı. Suya kavuşan köylüler sarnıcı geçtiğimiz yıl içerisinde beton yerine üstünü buğday frezeleri ile kapattılar.

Dün akşam saat 18.30 sıralarında arkadaşları ile birlikte oynayan 9 yaşındaki Mehmet Akar, üstü buğday frezeleri ile kapatılan ve kullanılmayan sarnıcın içerisine düştü. Arkadaşlarının durumu ailesine bildirmesinin ardından olay yerine giden baba Yahya Akar(45), oğlu Mehmet'i kurtarmak için sarnıcın içerisine girdi. Yaklaşık 20 ton su bulunan sarnıç içerisinde oğlunu kurtarmaya çalışan baba Yahya Akar da boğularak hayatını kaybetti.

Köylülerin olayı jandarmaya bildirilmesinin ardından Akçakale Belediyesi'ne ait vidanjör, Şanlıurfa Valiliği Sivil Savunma ekibi ve Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne ait sualtı polisi gönderildi. Sivil savunma ekipleri, sarnıcın içerisinde sıkışan gazdan dolayı içeri girmekte güçlük çekti. Ekipler, baba ve oğlun cesetlerine ulaşmak için Akçakale Belediyesi'ne ait vidanjör ile sarnıçtaki suları boşalttı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü sualtı polisi sarnıca girerek baba ve oğlun cesetlerine ulaştı.

Halat yardımı ile sarnıçtan çıkarılan cesetleri gören yakınları sinir krizleri geçirdi. Kadınlar saatlerce ağıtlar yaktı, kadınları jandarma teselli etti.
Sarnıçtan çıkarılan cesetler daha sonra ambulansla Akçakale Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Baba ve oğlun ölüm nedenlerin kesinleşmesi için cenazeleri otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Merkezi'ne gönderildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 12:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?