5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Satış elemanı sınavı

Özelleştirme Sosyal Destek Projesi (ÖSDP) kapsamında Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) Şanlıurfa Şubesi'nde açılan 'Perakende Satış Elamanı' kursunun sınavı yapıldı.

Dünya Bankası tarafından finanse edilen projede 16 kursiyer toplam 17 hafta ders ve staj eğitimi gördükten sonra kurs bitirme sınavına tabi tutuldu. Şanlıurfa'da 'Perakende Satış Elemanı' meslek dalında nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması ve bu alanda eğitim alacak olan işsiz gençlerin istihdam edilmeleri için Dünya Bankası tarafından finanse edilen, ÖSDP kapsamında İŞKUR'a kayıtlı işsiz gençlere yönelik istihdam garantili meslek edindirme kurslarından biri olan Perakende Satış elemanlığı Eğitimi bugün yapılan sınav ile son buldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan MEKSA Şanlıurfa Koordinatörü Didem Demirkol, perakende satış elemanı eğitiminin 11 haftalık teorik eğitim ve 6 haftalık staj süresinin ardından, kursiyerlerin sınava tabi tutulduğunu kaydederek, sınavlardan başarı alacak kursiyerlerin işe yerleştirileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 13:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?