5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sav protesto edildi

Şanlıurfa'da temaslarını sürdüren CHP lideri Deniz Baykal, Balıklıgöl ve tarihi yerlerde gezerken 2 kişi tarafından protesto edildi.


Anamuhalefet partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, beraberindeki heyetle birlikte Tarım Kurultayı sonrasında Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Balıklıgöl'e gelen Baykal, dilek tutarak balıklara yem attı.

Daha sonra öğrencilerle tarihi yerler hakkında sohbet eden Baykal, göl çevresindeki esnafları da ziyaret etti. Esnaflar tarafından hediye edilen puşiyi boynuna dolayan Baykal, dergah ve camileri ziyaret ederek bilgi aldı. Daha sonra Balıklıgöl'de bulunan taziye evlerini ziyaret ederek dua eden Baykal'a, mırra ikram edilerek esans sürüldü.
Ardından Hz. İbrahim'in doğduğu yer olarak bilinen mağaraya giden Baykal ve CHP heyetini, bir vatandaş pankart açarak protesto etti. Üzerinde, "Hz. Muhammed'den bu korkunuz niye! Seni istemiyoruz" yazılarının bulunduğu pankartla "Önce küfür ediyorlar" diyen şahıs polis tarafından mağaradan uzaklaştırıldı. Gazetecilerin, 'Neden böyle bir şey yaptınız?' sorusu üzerine cevap veren şahıs, "Sav'ı protesto amacıyla" yanıtını verdi. Daha sonra polis otosuna bindirilen şahıs, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yaşanan protestonun şokunun ardından CHP heyeti, kısa bir süre sonra yeni bir protesto ile karşılaştı. M.S. isimli bir şahıs, "Doğudan oy alamazsınız" diyerek protesto etti. Polisler tarafından uzaklaştırılmaya çalışılan şahıs, "Doğu halkı yalnız değil. Milleti burada kışkırtıyorlar. Hepimiz insanız burada. Doğu halkına baskı var baskı" diye tepkisini sürdürmeye devam etti. Daha sonra şahıs ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. CHP heyeti ise, dinlenmek için Harran Oteli'ne geçti

..
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 00:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HALİT IP: 78.162.114.xxx Tarih : 7.06.2008 18:12:20

bidaha urfaya gelme urfada sana ekmek yok burası peygamberler şehri sizey er yok