4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Seçim sandığını camdan aşağı attı

ŞANLIURFA'DA SANDIK KIRILDI

Şanlıurfa'da sandıkları gezen Barış ve Demokrasi Partisi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'ye sinirlenen sandık Başkanı İbrahim Halil Ö, sandığı 3 katın penceresinden aşağı attı. Duruma tepki gösteren BDP'liler sandık başkanını darp etti.

Edinilen bilgiye göre, olay Direkli Semtinde bulunan Direkli İlköğretim Okulunda meydana geldi. İddiaya göre, Okulları dolaşan BDP Milletvekili İbrahim Binici ve bir grup BDP'li 15:00 sıralarında Direkli İlköğretim okulu 1088 nolu sandığa geldi. Burada Sandık görevlisi İbrahim Halil Ö. ile tartışma başladı tartışmanın büyümesi üzerine sandık Başkanı İbrahim Halil Ö. 1088 nolu sandığı üçüncü katın penceresinden aşağı fırlattı. Duruma tepki gösteren BDP'liler sandık Başkanı İbrahim Halil Ö'yü yumruk

darbeleri ile darp etti. BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici Sandık başkanının kendilerine çok sert davrandığını ifade ederek "Başkasının yerine oy kullanılıyor diye duyumlar aldım. Bunun üzerine sandığı bizim gözümüz önünde aşağı attı. Milletvekili rozetini tanımayacak kadar cahil bir insan. Bir siyasi partinin temsilcisi gibi davrandı. Halkın iradesine saygılı olsaydı, böyle bir şey yapmazdı. Tutanakla bu memurun hakkında şikayetçi olacağım. Saygısızca davrandı." dedi.

Bu arada olayın olduğu sınıfın camları kırılırken, aşağı düşen sandıkta dağıldı. Olay yerine çok sayıda polis sevk edilerek Okul çevresinde bekleyen vatandaşlar uzaklaştırıldı. İbrahim Binici ve beraberindeki BDP'liler de okuldan ayrıldı. Olay yerine gelen Ambulans darp edilerek yaralanan İbrahim Halil Ö.'yü arka kapıdan alarak Balıklıgöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bu arada Polis tüm okullar civarında bekleme yapan vatandaşları uzaklaştırarak toplu halde girişleri engelliyor.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ŞANLIURFA'DA SANDIK KIRILDI
ŞANLIURFA'DA SANDIK KIRILDI
ŞANLIURFA'DA SANDIK KIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2010 Pazar 16:41:03
Güncelleme :12 Eylül 2010 Pazar 17:12:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?