5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Seçim sonrası olaylar çıktı

Şanlıurfa'da, Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre kazanmasının ardından kalabalık bir grup, belediye önünde gösteri yaptı. Gösteriye polis müdahale edince bir kadın baygınlık geçirdi.

Şanlıurfa'da kesin olmayan sonuçlara göre Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın seçimleri kazanmasının ardından Fakıbaba taraftarları, belediye önünde toplanarak gösteri yaptı. Gösteri yapan grubu polis dağıtınca, arbede yaşandı. Polisin gruba müdahalesi sonucunda çok kişi gözaltına alındı.

Bir kadın kendini yerlere atarak, polislerin kendisini ve çocuğunu darp ettiğini iddia etti. Olaylarda yaralanan bir şahıs, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis, grubun dağılması için sık sık megafonla anons yaptı. Çok sayıda çevik kuvvet polisi, belediye ve AK Parti binası önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Belediye önünde toplanan grup, "Vali istifa", "Vekiller istifa" sloganları attı. Polis, grubun dağılması için uyarıda bulundu. Dağılmayan gruptan bazı kişiler gözaltına alındı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 00:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?