5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Seçim telaşı artıyor

Şanlıurfa'da seçimlerde oy kullanabilmek için T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı almak isteyen vatandaşların İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne akın etmesi yoğunluk oluşturdu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimlerde oy kullanacaklar için kimlik numarası taşıyan belge ibraz etmesi zorunluluğunu getirmesi üzerine Şanlıurfa İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne akın eden vatandaşlar izdihama neden oldu. Sabah erken saatlerden itibaren Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne gelerek sıra alan vatandaşlar, uzun süre beklemek zorunda kaldı.
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İlhan, vatandaşların T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı almak için yoğunluk oluşturduğunu belirterek, "Türkiye genelinde olduğu gibi ilimiz genelinde de T.C. kimlik numarası bulunmayan vatandaşlarımızın, yerel seçimlerde sorun yaşamaması için bize müracaat ediyorlar. Bu hususta gerekli tedbirler alınmıştır. Biz 30 Mart 2009 tarihine kadar Cumartesi, pazar bile mesai halinde olacağız. Bugün öğleye kadar sadece 500 kişinin sadece nüfus cüzdanı değiştirildi. Bugün tahminen bin kişinin nüfus cüzdanı değiştirilerek T.C. kimlik numarası verildi" dedi.


Yerel seçimlerde oy kullanabilmek için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne müracaat ederek nüfus cüzdanlarını değiştirmek isteyen vatandaşlar ise, yoğunluktan dolayı işlemleri geç yaptıklarını ve zorluk yaşadıklarını kaydederek, "Her zamanki gibi zorluk içinde işlem yapıyoruz. Yeni kimlik çıkarmak için müracaat ettik. T.C. kimlik numaramız olmadığı için seçimlerde oy kullanabilmek için kimlik değiştiriyoruz. Bizim memleketimizin okumamış, cahil olmadığı için son bir aya bırakıldı. Acayip yoğunluk var.

T.C. kimlik numarası almak için gelince çok şaşırdım. Oy kullanmak için mecburen değiştiriyoruz yani" diye konuştular.

Şanlıurfa İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nün hafta sonu mesai yapacağı bildirilirken, bugün Şanlıurfa'da yaklaşık bin vatandaşın nüfus cüzdanının değiştirildiği belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 16:25:32
Güncelleme :16 Mart 2009 Pazartesi 22:17:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?