5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Seçmen kütükleri incelendi

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, Belediye Başkanı İsmail Arslan ve belediye encümenlerinin de katıldığı toplantıda seçmen kütükleri değerlendirildi.


Toplantıda; ilçeye yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan göçer diye tabir edilen topluluğun, ilçeye bağlı mahallelerdeki kayıtlarının silinerek, en yakın bulundukları köylere kayıt edilmesi için gerekli çalışmaların başlatılması esas alındı. Ceylanpınar sınırları içerisinde bulunan Adana ve Yenişehir mahallelerine kayıtlı göçerler, yaklaşık 50 yıldır ilçe seçimlerinde oy kullanıyordu. Bin 700 kişilik göçer topluluğunun bulundukları yerlere yakın köylerde oy kullanması için çalışma başlatıldı.


Konuya ilgili açıklama yapan Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, "TİGEM arazileri içerisinde bulunan göçerler yaklaşık 50 yıldır, burada yaşamaktadırlar. Göçerler, toplam 3 bin 100 kişilik bir nüfusa sahiptirler. Bunların yaklaşık bin 700 kadarı seçmen durumundadır. 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde aynı hatalı işlemin devam etmemesi için belediyemizin 03.12.2008 tarihinde adı geçen yerleşim birimlerinin Yenişehir ve Adana mahalle muhtarlıkları ve kayıtlarından silinmesine karar verilmiştir. Göçerlerin İlçe Özel İdare tarafından kendilerine en yakın köy muhtarlıklarına kayıtlarının yapılmasına ilişkin, başta Kaymakamlık, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne yazı ile müracaat edilmiştir" dedi.


Arslan, “Ceylanpınar ilçesi sınırları içerisinde ikamet etmeyen yaklaşık 3 bin 700 göçerin ulusal adres veri tabanından silinme işlemine bu günden itibaren başlatmış bulunmaktayız. Bunu yapmadığımız taktirde, yerel seçim iptali dahil, belediyemiz cezai işleme maruz kalacaktır" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 15:29:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?