5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şefik Aygöl'ün köy gezileri sürüyor

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, haftalık köy gezilerine devem ediyor.

Bu hafta dokuz köyü gezen Kaymakam Aygöl, eğitim sorunlarının köylülerle işbirliği yapılarak çözüleceğini söyledi. Köy gezilerini okul bahçesinde toplantı yaparak, köyün ve köylülerin sorunlarını dinleyen kaymakam Aygöl, bundan sonra öğrencileri tarlalarda çalıştıran ailelere cezai müeyyideler uygulayacağını ifade etti.

Bolatlar, Alatlar, Vize, Sevimli, Akbilek, Yeşerti, Hacı Ekber, Aşağı Beydaş ve Donandı köylerini gezerek, köylülerin sorunlarını dinleyen Kaymakam Aygöl, özelikle çocukların okumasında ihmalkar davranan aileleri uyararak, çocukların eğitimlerini engellememeleri için köylülere uyarıda bulundu.

Eğitim ve öğretimin insani bir hak olduğunu ve kimsenin engellememesi gerektiğini vurgulayan Kaymakam Aygöl, ailelerin eğitim konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

Aygöl, "Bu hafta Alatlar, Bolatlar, Vize, Sevimli, Akbilek, Yeşerti, Hacı Ekber, Aşağı Beydaş, Donandı köylerinde incelemelerde bulunduk. Bu incelemelerimizde köylülerden ve ailelerden eğitim konusunda destek istedik. Çocuklarını okutmayan toplumların geri kalmışlığa davetiye çıkaracağını ifade ettik. Gittiğimiz her köyde özellikle toprağın çocukların geleceği için yetmeyeceğini vurguladık. Bu incelemelerimizde köylülerin taleplerini not aldık. Sorunların çözülmesi ile ilgili çalışmaları başlatmak için gerekli notlarımızı aldık. Ayrıca köy gezilerimizde ve ziyaret ettiğimiz köy okullarında başarılı öğretmenleri yeri geldiği zaman onura edeceğimizi ifade ettik" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 17:24:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?