5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şehir tiyatrosu perdelerini açıyor

ŞANLIURFA BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU PERDELERİNİ AÇIYOR

Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu perdelerini sanatseverlere açıyor.

Şair Nabi Kültür Merkezi'nde sahnelenecek olan 'Soluk Alma Vakti" adlı tiyatro oyunu ücretsiz olarak sanatseverlere sunulacak.

Şair Nabi Kültür Merkezi'nde Belediye Şehir Tiyatrosu Yönetmeni A.Kadir Kırıcı ve oyuncuları ile birlikte bir basın açıklaması düzenleyen Şanlıurfa Belediyesi Konservatuar Birim Sorumlusu İsmail Altıngöz, ücretsiz olarak sahnelenecek olan oyunlara tüm halkın davetli olduğunu kaydetti.

Altıngöz, "Her hafta Cumartesi günü saat 13.00'de çocuklara, saat 19.00'da ise yetişkinlere yönelik sahnelenecek olan oyunlarımıza sanatseverlerin büyük ilgi göstermesini bekliyoruz. Sanatseverlerimizin bir konuya dikkat etmesini istiyorum. Yetişkinlere yönelik sahnelenen oyunlara lütfen çocukları getirmeyelim. Çünkü onların çıkardıkları gürültü tiyatro oyuncularımızın oyunlarını ustaca sergilemelerine engel oluyor. Tiyatro severlerle tekrar bir araya gelmek gerçekten onur vericidir. Ücretsiz sahnelenen oyunlarımıza tüm öğrencilerimizin katılması konusunda okul idarecilerine ve öğretmenlerine büyük görevler düşüyor. Bende bir emekli eğitimciyim. Okul idarecilerine sesleniyorum. Lütfen oyunlara öğrencilerin katılımını sağlayın" dedi.

Yeni sezonda 2 tanesi Mustafa Acar'a ait toplam 4 adet yeni tiyatro oyunu sahneleyeceklerini belirten Kırıcı, öğrencilerin tiyatroyla tanıştırılması konusunda eğitimcilere büyük görevler düştüğünü söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 17:03:00
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 18:15:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?