5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şehir Tiyatrosundan 2 yeni oyun

Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 23 Mayıs 2009 Cumartesi Günü Şair Nabi Kültür Merkezi'nde "Gülen Torba" ve "Soluk Alma Vakti" adlı iki oyunun ilk gösterisini yapacak.

Şair Nabi Kültür Merkezi'nde Belediye Şehir Tiyatrosu Yönetmeni A.Kadir Kırıcı ve oyuncuları ile birlikte bir basın açıklaması düzenleyen Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, ücretsiz olarak sahnelenecek olan oyunlara tüm halkın davetli olduğunu kaydetti.

Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu olarak sezonun 4. oyununu sahnelemeye hazırlandıklarını belirten Şehir Tiyatrosu Yönetmeni A.Kadir Kırıcı, "İlköğretim çağındaki öğrencilere yönelik hazırladığımız 'Gülen Torba' adlı oyunu çocuklarımıza bir karne hediyesi olarak atfediyoruz. Çünkü onlar yıl boyunca çok yoruldular. Eğlenmek artık onların hakkı. Ayrıca yetişkinlere yönelik hazırladığımız 'Soluk Alma Vakti' adlı oyun ise Urfa'yı ve Urfalıları anlatan bir oyun. İnanarak güvenerek çalıştık, umarım sanatseverler tarafından oyunlarımız beğeniyle izlenecektir" dedi.

Ziya Demirel'in yazdığı, Veysel Alankaya'nın yönettiği çocuklara yönelik "Gülen Torba-Hopçik ile Dopçik" adlı oyun, 23 Mayıs Cumartesi günü Saat 13'de Şair Nabi Kültür Merkezi'nde beğeniye sunulacak. Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu, aynı günün akşamı Saat 20.00'de Mustafa Acar'ın yazdığı Abdülkadir Kırıcı'nın yönetmenliğini yaptığı "Soluk Alma Vakti" adlı oyunu da sahneleyecek.

Şanlıurfa'nın kaybolup giden insanlık değerlerini irdeleyen komik, ilginç ve hazin bir hikayeyi anlatan, "Soluk Alma Vakti" ve "Gülen Torba" adlı oyunları vatandaşlar ücretsiz olarak izleyebilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 17:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?