3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Şehit adı okulda yaşayacak

BİRECİK'TE OKULA ŞEHİT MEHMETÇİĞİN ADI VERİLDİ

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine bağlı Mezra İlköğretim Okulu'na 2008 yılında Hakkari Şemdinli'de girdiği çatışmada şehit olan Mehmetçik Seraceddin Aktaş'ın ismi verildi.

Adı Şehit Seraceddin Aktaş olarak değiştirilen 8 derslikli Mezra İlköğretim Okulu'na 2008 yılında 4 derslikli ek bina inşaatına başlanmış, biri ana sınıfı olmak üzere 2 derslik 2009-2010 eğitim öğretim yılında hizmete açıldı. Ana sınıfı ve yeni dersliğin açılışı için düzenlenen törene Kaymakam Ozan Balcı, Jandarma Komutanı Dursun Çiftçi, Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz, Milli Eğitim Müdürü Ali Tavacı, Mezra Belediye Başkanı Yusuf Güneş, Müftü Mekki Solmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Beşaltı ve çok sayıda vatandaş ile öğrenci katıldı.

Açılan yeni derslikle okulun öğrenci yükünde büyük bir azalma olduğunu belirten Kaymakam Ozan Balcı, açılan ana sınıfı ile de okul öncesi eğitime büyük faydalar sağlanacağını söyledi. Okulda eğitim gören 425 öğrencinin fiziksel olarak daha nitelikli ortamlarda iyi eğitim alabilmeleri, için yoğun çaba sarf eden Okul Müdürü Müslüm Savaş'a da teşekkür eden Kaymakam Balcı, görevlerinde başarılar diledi.

Vatani görevi sırasında Hakkari Şemdinli'de girdiği çatışma sonucu şehit olan Seraceddin Aktaş'ın isminin böylece eğitim aldığı okulda yaşatılacağını ifade eden Kaymakam Balcı, bunun tüm ilçe adına gurur verici olduğunu ifade ederek, şehit Mehmetçiğe Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı diledi.

BİRECİK'TE OKULA ŞEHİT MEHMETÇİĞİN ADI VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 12:31:01
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 00:20:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?