5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şehit eşi artık duyuyor

Şanlıurfalı şehit Kasım Aksoy'un eşi Fatma Aksoy, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün gönderdiği yeşil kart sayesinde sağlığına kavuştu.

Gül'ün adına düzenlediği yeşil kartla kulağından ameliyat olan şehit eşi, şimdi eskisi gibi çok rahat duyabiliyor.

Türkiye, 2 yıl önce eşini şehit veren Fatma Aksoy'u, küçük kızları Güneş ve Zeliha ile birlikte yırtık çoraplarıyla babalarını son yolculuğuna uğurlamaya geldiği cenaze töreninde tanıdı. Herkesin yüreğini dağlayan bu tablo karşısında Türkiye, şehitlerine yaptığı yardımlarla bir kez daha vefa örneğini göstermişti. Şanlıurfa Valiliği'nin öncülüğünde toplanan bağışlarla Kasım Aksoy'un kızları adına iki daire alınmış ve tapusu bir daha satılmamak üzere kızlarının adına yaptırılmıştı.

Yardımların peş peşe geldiği şehit ailesine en anlamlı desteklerden biri de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'den gelmişti. Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında Çankaya Köşkü'ne çıkan Fatma Aksoy, Cumhurbaşkanı'nın eşine kulağındaki rahatsızlığından söz etmiş, tedavi olması gerektiğini söylemişti. Hayrünnisa Gül, şehit eşi adına yeşil kart düzenleterek adresine göndertmişti. Şehit eşi Aksoy, yeşil kartına kavuştuktan sonra tedaviye başladı. Ameliyat olan Aksoy, kulağındaki iltihap ve yırtık zarın tedavi edilmesiyle eski sağlığına kavuştu. Devletin kendilerine uzanan şefkatini sürekli hissettiklerini dile getiren Fatma Aksoy, bundan sonraki hayatını küçük kızlarına adayacağını ve onlar için yaşayacağını söyledi.

Zaman
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 10:43:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?