5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şehit onbaşının bayrağını kızları taşıyor

Gabar Dağı'nda şehit olan 22 yaşındaki Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un elinden düşürmediği Türk bayrağını, şimdi küçük kızları Güneş ve Zeliha taşıyor.

Gabar Dağı'nda şehit düşen Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un kızları Güneş ve Zeliha, babaları adına yaptırılan okulu ziyaret etti. Şehidin 24 yaşındaki eşi Fatma, annesi Zeliha ve kızları Güneş ve Zeliha, merkeze bağlı Beşat köyünde Şanlıurfa Valiliği tarafından yaptırılan okuldaki törene ellerinde çiçeklerle geldi. Güneş'in çiçek verdiği öğretmen, küçük kızlara Türk bayrağı armağan etti. Güneş ve Zeliha, babalarının Gabar Dağı'ndaki operasyonda son ana kadar elinden düşürmediği Türk bayrağını, bugün tören boyunca salladı. Olup bitenlerden habersiz olan kızların durumları, görenlerin yürüklerini burktu.

Şehit Onbaşı Kasım Aksoy'un adının verildiği ancak resmi açılış töreni henüz gerçekleştirilmeyen okuldaki sınıflardan birini gezen küçük kızlar, sırada otururken de bayrağı ellerinden düşürmedi.

Şehit Onbaşı'nın ağabeyi Ömer Aksoy, kardeşinin adına yapılan okul için çok mutlu olduğunu belirterek, "Okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kardeşimin adının okula verilmesi beni çok mutlu etti. Yeğenlerim Zeliha ile Güneş de bu okulda eğitim görecek" dedi.

Zeliha ve Güneş, daha sonra Şehit Onbaşı Kasım Aksoy İlköğretim Okulu'nda yapılan bayrak, yumurta tokuşturma ve çuval yarışını izledi.

Şanlıurfalı Piyade Onbaşı Kasım Aksoy, 8 Ekim 2008 tarihinde Gabar Dağı'nda terhisine 20 gün kala şehit olmuştu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kuzey Irak'a yönelik kara operasyonuna da şehidin küçük kızı Güneş'in ismi verilmişti. Hain saldırı sonucunda şehit düşen Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un kızı Güneş'in babasının cenazesindeki yırtık çoraplı ve yalın ayaklı hali Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. 3 yaşındaki minik Güneş'in adının kara harekatına verilmesi şehidin ailesinin acısını az da olsa hafifletmişti.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 14:30:05
Güncelleme :24 Nisan 2008 Perşembe 13:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?