7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Şehit polis Erkan için cenaze töreni

Tunceli'de, görev değişiminden dönerken araçlarının mayına çarpması sonucu şehit olan özel harekat şubesinde görevli polis memuru Abdulgafur Erkan için Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi. 

Şehit polis için Birecik İlçesi'nde düzenlenen törene, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral M. Tevfik Bedük, İl Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, Birecik İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, polis memurları, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Adnan Menderes Bulvarı'nda yapılan törende terör örgütü lanetlendi. Şehit yakınları polis memurunun naaşına sarılarak ağıtlar yaktı. Şehit polis memurunun annesi Sabihe, kızı Sabiha Nur, oğlu Mehmet Can, eşi Duriye, şehit polisin kardeşleri Abdullah ve Gönül Erkan tabuta sarılarak dakikalarca gözyaşı döktü. Saygı duruşunun ardından konuşma yapan Vali Yavaşcan, şehit polisin kanının yerde kalmayacağını belirterek, "Yiğit bir evladımızı hain bir saldırı sonucu kaybettik. Şimdi onu yüreğimize gömüyoruz. Bu şehide yapılan saldırı Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılmış bir saldırıdır. Bu zavallı insanlar devletimizi yıkmaya çalışıyor. Oysa bu devleti kimse yıkamaz. Şehidimizin kanı yerde kalmayacaktır" dedi. 

Tören mangası tarafından omuzlara alınan şehit cenazesi kent içerisinde dolaştırıldı ve doğup büyüdüğü eve götürüldü. Şehit cenazesi töreni nedeniyle ilçede bütün işyerleri Türk bayrağıyla donatılırken, uzun süre siren çaldı. Ellerinde Türk bayrağıyla kent turu yapan grup, terör örgütü PKK'ya lanet yağdırdı. Omuzlara alınarak Tekke Camii'ne götürülen şehit cenazesi, burada kılınan namazın ardından Şehitlikler Mezarlığı'nda toprağa verildi. Öte yandan, tören sırasında şehit polisin kızı Sabiha Nur, sinir krizleri geçirdi. Küçük kızı, bir polis memuru kucağına alarak sakinleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2006 Pazartesi 15:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?