3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Şehit uzmana Kürtçe veda

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde mayına basarak şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Çiftçi, memleketi Şanlıurfa'da Kürtçe ağıtlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Çiftçi'nin (26) cenazesi, memleketi Şanlıurfa'da toprağa verildi.

Güvenlik güçlerince Dağlıca bölgesinde yürütülen arazi arama-tarama faaliyeti esnasında teröristlerce araziye döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen Çiftçi'nin cenazesi, önce helikopterle Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na getirildi.

Burada ailesi ve askeri yetkililerce karşılanan şehidin cenazesi, Tugay'da yapılan törenin ardından cenaze aracıyla Şanlıurfa Belediyesi Asri Mezarlığı'na götürüldü.

Cenazenin mezarlığa getirilişi sırasında şehit Çiftçi'nin annesi, babası ve kardeşleri gözyaşı döküp, tabuta sarılarak Kürtçe, bazı yakınları ise Arapça ağıtlar yaktı. Fenalaşan şehidin yakınlarını askeri yetkililer ve sağlık görevlileri sakinleştirmeye çalıştı.

Özgeçmişi okunan şehidin cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından asri mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi.

ASKER KARDEŞ DE CENAZEDE
Cenaze törenine şehidin yakınları ile askerde olan ve terhisine 1 hafta kaldığı öğrenilen kardeşi Mahmut Çiftçi, Şanlıurfa Vali vekili Ramazan Seçilmiş, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Yahya Akman, Mahmut Kaçar, Halil Özcan ve Abdülkerim Gök, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Piyade Albay İhsan Başbozkurt, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hakkari'de güvenlik güçlerince 18 Ağustos'ta, Dağlıca bölgesinde yürütülen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, teröristlerce araziye döşenen mayının infilak etmesi sonucu Uzman Çavuş Mustafa Çiftçi hayatını kaybetmiş, 2 asker yaralanmıştı.

...
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2012 Salı 09:32:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?