5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şehitlerin anısına resim sergisi

Şanlıurfa Belediyesi tarafından 08-10 Ekim 2008 tarihleri arasında düzenleneceği açıklanan ancak terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan 17 askerin anısına iptal edilen "Peygamberler Şehri Şanlıurfa 4. Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında hazırlanan "Şanlıurfalı Ressamlar Karma Yağlıboya Resim Sergisi" Belediye Sanat Galerisinde açıldı.

Serginin açılışını, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Abdulmüttalip Akdemir, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Şanlıurfalı işadamı Halil Paydaş yaptı.

Sergiye, Vali Yardımcısı Abdulmüttalip Akdemir, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yanı sıra eşi Gül Fakıbaba, İl Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı İsmail Demirkol, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, Mehmet Fevzi Yücetepe ve çok sayıda sanatseverler katıldı.

Belediye Sergi Salonu önünde gazetecilere bir açıklama yapan Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, "Bilindiği üzere, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerimizin anısına iptal edilen '4. Kültür ve Sanat Festivali' kapsamında düzenlenen sergide, Şanlıurfalı 22 ressamın 44 eserine yer verdik. Şanlıurfa'da sanata gönül vermiş ressamların bir araya geldiği bu organizasyon umarım hedefine ulaşmıştır" dedi.

3 gün boyunca ziyaretçilere açık olan yağlıboya resim sergisinde 22 ressama ait 44 eser yer alıyor.

Bu arada sergide Filiz Tezcan, Emine Uluç, Mine Birlik, Haluk Özberber, Mehmet İnci, M.Emin Taş, Remzi Kara, Meher Bayramoğlu, Muharrem Çelik, Neşet Uçkan, Halime İnan, M.Nihat Kürkçüoğlu, Fuat Kürkçüoğlu, Abbas Savan, Naci Büyükkırcalı, Ali Korkmaz, Necla Tosmur, Mehmet Sakızcı, Necmi Kaya, Haldun Özbudun, Necdet Köylü ve Abdurrahman Gücüyener'in resimleri bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 18:16:30
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 15:24:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?