5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sekreterlik eğitimi sınavı yapıldı

ŞANLIURFA MEKSA'DA SEKRETERLİK EĞİTİMİ SINAVI YAPILDI

Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) Şanlıurfa Şubesi'nde açılan 'Sekreterlik Eğitimi' kursunun sınavı yapıldı.

MEKSA-ŞUTSO-ŞESOB Mesleki Eğitim Merkezleri tarafından organize edilen projede 19 kursiyer toplam 19 hafta ders ve staj eğitimi gördükten sonra kurs bitirme sınavına tabi tutuldu. Şanlıurfa'da 'Sekreterlik Eğitimi' meslek dalında nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması ve bu alanda eğitim alacak olan işsiz gençlerin istihdam edilmeleri için İŞKUR'a kayıtlı işsiz gençlere yönelik istihdam garantili meslek edindirme kurslarından biri olan Sekreterlik Eğitimi yapılan sınav ile son buldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan MEKSA Şanlıurfa Koordinatörü Eğitim Sorumlusu Nacar Balcı, sekreterlik eğitiminin 780 saatlik eğitim süresinin ardından kursiyerlerin sınava tabi tutulduğunu belirterek, "İlimizde işgücü piyasasının talep ettiği vasıflı eleman ihtiyacının karşılanması, işsiz gençlerin edilebilirliklerin artırılması amacıyla Türkiye İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürlüğü ile işsiz gençlere yönelik düzenlenen Meslek Eğitimleri kapsamında, eğitim merkezimizde 11 Nisan 2009-12 Ekim 2009 tarihleri

arasında düzenlemiş olduğumuz sekreterlik eğitimi son bulmuştur. Bu Eğitimden 18-30 yaş arası en az ilköğretim mezunu toplam 19 kursiyer yararlanmıştır. Eğitim süresi işyerlerinde uygulamalı eğitim (staj) dahil olmak üzere 780 saatlik ders uygulanmıştır. Bu eğitim sonrasında kursiyerler mesleki bilgi ve becerilerini artırmışlardır. Aldıkları bu eğitim sonucunda 15 Ekim 2009 günü komisyon eşliğinde toplam 19 kursiyere yönelik bitirme sınavı düzenlenmiştir" dedi.

ŞANLIURFA MEKSA'DA SEKRETERLİK EĞİTİMİ SINAVI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 10:24:03
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 12:29:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?