7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Sel gitti ishal geldi

Sel felaketi nedeniyle 5 kişinin öldüğü, 1 kişinin kaybolduğu, çok sayıda evin ve geniş tarım arazilerinin sular altında kaldığı Şanlıurfa'da, afetten en çok etkilenen ilçe olan Harran, şimdi de ishal salgını tehlikesiyle karşı karşıya geldi.

Bir hafta boyunca etkili olan şiddetli yağışlardan dolayı sel felaketi ve su baskınlarının yaşandığı bölgelerde, olası salgın hastalıklara karşı Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan gezici sağlık ekipleri, genel sağlık taraması yapmaya başladı. Yapılan taramada, çocuklarda kusma, ishal gibi vakalar yoğunlukla görülürken, sağlık ekipleri suların kaynatıldıktan sonra içilmesi konusunda vatandaşları uyardı. Üç mahallesi sular altında kalan Harran'da selden etkilenen mahallelerde sağlık taraması yapan gezici sağlık ekibi, evleri tek tek dolaşarak aileleri bilgilendirip, küçük çocukları ve şikayeti olan aile bireylerini muayene etti. Yapılan muayene sırasında özellikle küçük çocuklarda, ishal ve üst solunum yolu enfeksiyonları şikayetiyle karşılaşıldı.

Sağlık ekibinin gezdiği su altında kalan semtlerde, çıplak ayakla ve terlikle çamur içinde gezen çocuklar dikkat çekti. Bunu gören sağlık ekipleri, anneleri uyardı. Sağlık ekibi sorumlusu Dr. Tülay Köksal, sağlık taramasını selden etkilenen bölgelerde belirli aralıklarla yaptıklarını belirterek, “Salgın hastalıklara karşı sular sürekli klorlanıyor. Ama yaptığımız gezi sırasında kusma, ishal ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı şikayetlerle karşılaşıyoruz. Bu çocukların ailelerini tedavi konusunda uyarıyoruz” dedi.
Hürriyet / DHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 12:14:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?