5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sel sularını önleme çalışması başladı

VİRANŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN SEL SULARINI ÖNLEME ÇALIŞMASI

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçe Belediyesi sel sularına önlem almak için yağmur suyu drenajı için çalışmalarına başladı.

Viranşehir Belediyesinin 2006 yılında yaşana sel felaketinden sonra geliştirdiği "Yağmur Suyu Drenaj Projesi" Avrupa Birliği (AB) tarafından kabul edilmişti. Belediye 673 bin 65 Avro hibe kazanmıştı. Viranşehir Belediyesi ilçede yaşanabilecek sel ihtimaline karşı, yaşanabilecek zararı en aza indirmek için yağmur suyu drenajı için çalışmalarına başladı.

Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven, Hürriyet Mahallesi'ni ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Leyla Güven, Eski Urfa caddesine boruların döşenmeye başladığını belirterek, sel gibi afetlerin can ve mal kaybına neden olan büyük afetlerden biri olduğunu söyledi. Bu proje ile olası bir sel felaketinde Viranşehir'in en az zararla atlatılmasının hedeflendiğini ifade eden Güven, "Marmara'da yaşanan sel felaketinde onlarca vatandaşımız yaşamını yitirdi. Yine bölgemizde 2006 yılında yaşanan

sel felaketinde birçok vatandaşımız yaşamını yitirdi. Maddi zararlar yaşandı. Tüm bu kötü sonuçların yaşanmaması için böyle bir proje gerçekleştirdik. Çalışmalarımız başladı. Bu çalışma ile ilçemizin 4 büyük mahallesine yağmur suyu drenaj hattı döşenecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 10:00:01
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 10:20:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?