4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Sele kapılıp öldüler

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Bozova ilçesinde yaşanan sel felaketine ilişkin, ''İki vatandaşımız sel suyuna kapıldı. Birinin cenazesi hastanemizde diğerini bulamadık'' dedi.

Güvenç, beraberinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek ve Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu ile Bozova Devlet Hastanesi'ne giderek, sele kapılıp hayatını kaybeden Meliha Aslan'ın (62) eşi Mehmet Aslan ile görüştü.

Aslan'a başsağlığı dileyen Vali Güvenç, olaya ilişkin AA muhabirinin sorusu üzerine, ''İki vatandaşımız sel suyuna kapıldı. Bir tanesinin cenazesi hastanemizde diğerini bulamadık'' diye konuştu.

Arama kurtarma çalışmalarına yarın devam edileceğini şu an itibarıyla risk altında olan ve mahsur kalan başka kimsenin bulunmadığını ifade eden Güvenç, şunları kaydetti:

''Yarın kaybolan diğer kişiyi arayacağız. Tahribat ve zararın tespitini arkadaşlarımız yapıyor. AFAD'tan gerekli yardımları istiyoruz. Maalesef iki gündür Şanlıurfa'nın her tarafında beklenmedik şekilde yağışlar oldu. Dün gece Akçakale ve Harran'da da benzer sıkıntılar yaşandı. Orada da bir araç sele kapıldı, bir vatandaşımızı kaybettik. Bütün vatandaşlarımızdan rica ediyorum özellikle kotu düşük olan yerleşim yerlerindeki vatandaşlarımızın teyakkuzda ve uyanık olması gerekiyor. Kısa sürede çok büyük yağış düşüyor ve sele sebep oluyor. Dikkatli olmakta fayda var diyorum. Bütün ekiplerimiz ayakta, itfaiyemiz, jandarmamız hep beraber ayaktayız. Geçmiş olsun diyorum vatandaşlarımıza, üzücü bir şey yaşadık.''

Harran ve Akçakale ilçelerinin kırsal bölgelerinde yağışın etkisiyle yüksek kesimlerde biriken suyun ovaya akması sonucu sele kapılan bazı araçlar zarar gördü. Viranşehir ilçesinde de sağanak sonucu Küçük Sanayi Sitesi'nde iş yerlerini su bastı.

KAYBOLAN 2. KADININ DA CESEDİ BULUNDU

Sinekli köyünde sele kapılan ve gece yapılan aramalara rağmen bulunamayan Rahime Aslan'ın bulunması için köylüler sabahın erken saatlerinde aramalara başladı.

Vatandaşlar bir süre sonra Rahime Aslan'ın (20) cesedine ulaştı. Dereden çıkarılan ceset, Bozova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu arada haberi alıp hastaneye gelen Aslan'ın yakınları fenalaştı. Kimi vatandaşlar da arama kurtarma çalışmalarını kendi imkanlarıyla yaptıklarını iddia ederek duruma tepki gösterdi.

Bozova ilçesine bağlı Atgüden köyünde oturan ve kız istemek amacıyla Sinekli köyüne gidenleri taşıyan araç dün sel sularına kapılmış, 2 kişi suda kaybolmuştu. Kaybolanlardan Meliha Aslan'ın (62) cesedi dün akşam saatlerinde bulunmuştu.

AA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2012 Cumartesi 10:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?