5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Selin bilançosu ağır

SEL FELAKATİNİN BİLANÇOSU AĞIR

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesine bağlı Yaylak beldesinde sel felaketi sonrasında yaşanan su baskınlarının yarası sarılmaya başlandı.

Şanlıurfa'da, dün gece Yaylak beldesinde yaşanan sel felaketinde onlarca ev ile ekili tarım arazileri hasar gördü. Evlerden bir çoğunun ağır hasarlı olduğu öğrenildi. Su baskınına maruz kalan beldede inceleme yapan Vali Nuri Okutan, mağdur vatandaşların yaralarının sarılması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Şanlıurfa merkez ve merkeze bağlı ilçe, belde ile köylerde dün etkili olan yağmur nedeniyle oluşan sel suları, Yaylak beldesini etkisi altına aldı. Birçok ev sular altında kalırken, vatandaşlar geceyi yakınlarının yanında geçirdi.

Yaşanan su baskını sonrası Valilik tarafından köylere gönderilen sivil savunma ekipleri ve iş makineleri, yağmur suyunun tahliyesi için gece boyu çalışma yaptı. Vali Okutan'ın beldeye bugün tekrar gitmesi bekleniyor. Beldede sabah saatlerinde suların çekilmesinin ardından hasar tespitlerine başlanacak. Birçok evin hasarlı olduğu, bunların bir kısmının da ağır hasarlı olduğu belirlendi.

Beldeye çok sayıda jandarma ekibinin yanı sıra iş makineleri de gönderildi. Vatandaşların bir bölümü evlerinden çıkarken, bir bölümü de temizlik çalışmalarına başladı. Beldede birçok evin duvarı yıkıldı, işyerleri zarar gördü. Elektrik direkleri zarar gördü, bir kısmı yerlere düştü.

SEL FELAKATİNİN BİLANÇOSU AĞIR
SEL FELAKATİNİN BİLANÇOSU AĞIR
SEL FELAKATİNİN BİLANÇOSU AĞIR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 11:51:02
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 14:22:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?