5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sendikada yumruklar konuştu

Yol-İş Sendikası Şanlıurfa Şubesi'nin delege tespit çalışmalarında iki grup arasında kavga çıktı.

Edinilen bilgiye göre, 18 Aralık 2008 tarihinde yapılacak olan Yol-İş Sendikası'nın seçimlerinde Başkan Ahmet Bayık ve Emin Kubat yarışacak. Seçim öncesi dün akşam Yol-İş Sendikası'nda delege tespit çalışması yapıldı. Gece başlayan gerginlik bugün de devam etti. Delege tespit çalışması sonrasında Yol-İş Sendikası Başkanı Ahmet Bayık binadan dışarı çıkarken, bir grup saldırmak istedi. Dışarıda bekleyen grup ile içeriden çıkan grup arasında başlayan arbede polisin araya girmesiyle son buldu.

Bu arada, Başkan adayı olan Emin Kubat konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "2 Aralık tarihinde listenin asılması gerekiyorken, 3 Aralık günü saat 15.00'te üst yazı olmadan delege listesi asıldı. Oysa bunun 2 saat içinde yapılması gerekiyordu, ama yapılmadı. Bütün üyeleri içeriye almamıza rağmen yazılmadı. Hakkımızı arayacağız" dedi.

Yol-İş Sendikası üyesi bir vatandaş ise "Yol-İş Sendikası'nın üyesiyim. Delege kaydı yaptırmak istiyordum. Askıların 2 Aralık tarihinde asılması gerekirken, ayın 3'ünde asılıyor. Üst yazı yoktu ve yazı tahtasının alt kısmına asılıyor. Biz gördükten sonra üst yazıyı sorduk ve üst yazısının olmadığını söylediler. Bunu kamera ile tespit ettik.

Delege listesi üst yazısı olmadan asıldı. 2-3 saatlik zamanımız vardı. Fakat onları yazmadan listeyi astılar. 300 kişi yazılacaktı, bunlara engel olundu. Bize 2 saat
zamanın olduğunu söylediler ve bunu 2 saate sığdırmak mümkün olmazdı. Üyelerimizin ismini yazdıramadık" diye konuştu.

Bu arada, Yol-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Ahmet Bayık ise "Gece saat 17.00'den sonra kayıt işlemleri bitti. Bütün yasal işlemlerimizi hukuki olarak yaptık. Delege olanlar sıraya girdi ve yazıldı. Süre bittikte sonra 110 kişi müracaat etti. Süre bittikten sonra müracaatlar kabul olmazdı. Biz yasal olarak her şeyi yaptık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 17:31:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?