5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'Şenlik Var' Şanlıurfa'dan yayınlandı

TRT'nin en çok izlenen programlarından 'Şenlik Var' izleyicilerine Şanlıurfa'dan seslendi.

Her hafta farklı bir yöreden seyirciyle buluşan TRT Ankara Televizyonu'nun yapımı olan 'Şenlik Var' programı, bu kez Şanlıurfa Atatürk Kapalı Spor Salonu'ndan canlı olarak yayınlandı. Müzik, eğlence programlarına yeni bir soluk getiren programın ilk bölümü, muhteşem bir davul shov ile start aldı. Birbirinden heyecanlı yarışmalar ve müzik ziyafetinin yaşandığı programda, çiğköfte yarışması ve Şanlıurfa'nın 120 saniyelik sürede tanıtılması gibi yarışmalar düzenlendi. Yarışmalara ekranları başından telefonla katılarak oy veren izleyenler arasından bir kişi 10 bin YTL'lik para ödülünün sahibi oldu. Ayrıca çiğköfte yarışmasının birincisi TRT'den 500 YTL kazanırken, 'deli' tiplemesiyle Şanlıurfa'yı tanıtmaya çalışan Hasan Ocakoğlu ise bin YTL para ödülü kazandı.

Programın ikinci bölümünde ise Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi ekibinin türküleri eşliğinde halk oyunları sergilendi. Şanlıurfa'nın yöresel oyunu dörtlü değnek oyunu stüdyodaki izleyenlerden büyük alkış aldı. Programda, THM sanatçıları Gülşen Kutlu ve Münevver Özdemir, birbirinden güzel Urfa türkülerini seslendirdi.

Programın final bölümüne de Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, konuk olarak katıldı. Bu bölümde Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik önemlerini anlatan Başkan Fakıbaba'ya 'Şenlik Var' programına yaptığı ev sahipliğinden dolayı TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin tarafından bir plaket gönderildi. Başkan Fakıbaba ise TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e verilmek üzere bir mırra takımı hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 12:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?