5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sergen Yalçın'a sert tepki

Şanlıurfaspor yönetimi, Sergen Yalçın'ın bir gazetede Fenerbahçe'yi eleştirirken kullandığı "Maldonado, bence futbolcu değil, saçını kestirmiş, Şanlıurfasporlu oyunculara benzemiş. Zaten en fazla orada oynar" sözlerine sert tepki gösterdi.

Şanlıurfaspor Kulübü Basın Sözcüsü Ömer Kapaklı, Sergen Yalçın'ın Şanlıurfaspor kamuoyu ve futbolcularından özür dilemesi gerektiğini söyleyerek, "Bu cümle Şanlıurfa'da büyük tepki toplamıştır. Şanlıurfasporlu sporseverler tepkilerini Sergen Yalçın'ın mail adresine iletiyorlar. Şanlıurfaspor, 40 yıllık şanlı futbol tarihiyle Türkiye'nin sporuna katkı sağlamaktadır. Bank Asya 1. Lig'e çıkma yolunda bu sezon büyük bir mücadele verirken, bu talihsiz açıklama kaliteli ve kendini ispatlamış futbolcularımızı da rencide etmiştir. Taraftar gruplarımız, Sergen Yalçın hakkında kanuni haklarını da arayacaklardır. Şanlıurfaspor yönetimi olarak Sergen Yalçın'dan özür ve düzeltme yazısı yazmasını talep ediyoruz. Sergen Yalçın'ın her yazısı kalitesizliğiyle, seviye düşüklüğüyle onun futbolcuyken ortaya koyduğu özel hayatındaki rezillikleri çağrıştırıyor. Onun kumarbazlığı, dansözlüğü bizi ilgilendirmiyor. Ama şu açıkça bilinmeliki hiç kimse Şanlıurfaspor'a ve futbolcularına böylesine bir benzetmede bulunamaz. Biz hangi takımın formasının ucuz olduğunu bilemeyiz. Ama Şanlıurfaspor forması, 1.5 milyonluk büyük bir camiayı temsil etmektedir" diye konuştu. Basın Sözcüsü Ömer Kapaklı, gazetelerin spor müdürlerinden de bu tür yazılara gereken hassasiyeti göstermelerini istedi.

Sergen Yalçın, bir gazetede Eskişehirspor-Fenerbahçe maçının analizini yaparken Fenerbahçeli futbolcuları eleştirmiş, yazısının bir bölümünde de, "Maldonado bence futbolcu değil, saçını kestirmiş, Şanlıurfasporlu oyunculara benzemiş. Zaten en fazla orada oynar" şeklinde yazmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 15:46:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?